Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil

64 Megapiksel Kameralı İlk Telefon, Samsung Galaxy A70S Olacak

Samsung Galaxy A70S, yeni 64 megapiksellik ISOCELL Bright GW1 sensörüyle gelecek.

64 Megapiksel Kameralı İlk Telefon, Samsung Galaxy A70S Olacak
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

Samsung’un Galaxy A70 cihazları bu yılın mart ayında piyasaya çıktı. Telefonun ekranı Infinity-U idi ve arka kısmında üç kamera bulunuyordu. Şimdi telefonun S varyantı geliyor.

Yeni varyantın en önemli farklarından biri kamera sensörü. A70S’in kamerasının 64 megapiksel olacağı söyleniyor. Böylece, yeni A70S dünyanın ilk 64 MP kameralı akıllı telefonu olmuş olacak. Samsung’un bu telefonu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmesi bekleniyor.

64 Megapiksel Kameralı İlk Telefon, Samsung Galaxy A70S Olacak

Samsung, 64 megapiksellik yeni kamera sensörünü bu ay içerisinde tanıtmıştı. Bright GW1 adlı sensör, düşük ışık koşullarında 16 megapiksel kalitesinde fotoğraf da çekebiliyor. Bu özelliğin arkasında ise Samsung’un geliştirdiği teknolojiler yatıyor.

Son dönemde özellikle Sony ve Samsung’un yüksek çözünürlükte kameralara sahip cihazlar geliştirdiklerini gördük. Çinli üreticiler de bu konuda iddialı. Bu açıdan bakınca A70S’in rekabeti daha da kızıştıracağı muhakkak. Donanım anlamında ise telefonun, kamera dışındaki donanımlarının selefi ile aynı olması bekleniyor.

64 Megapiksel Kameralı İlk Telefon, Samsung Galaxy A70S Olacak

Samsung Galaxy A70’in 6.7 inç FullHD+ Super AMOLED ekranı ve 32 MP ön kamerası bulunuyordu. Cihazın işlemcisi ise 8 GB’a kadar çıkabilen RAM’le desteklenmiş bir Snapdragon 670 idi. Üç arka kameralı telefonun bir de ekrana gömülü parmak izi okuyucusu bulunuyordu.

Telefonun kamera sensörü dışında çok fazla özelliği bilinmiyor ancak Samsung’un diğer değişiklikleri kısıtlı tutması şaşırtıcı olmayacaktır. Telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı ise bilinmiyor.

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
O
OXIR OXIR 6 yıl önce
Bence bu deneme model olacak. Samsung bir özelliği amiral gemisine getirmeden önce orta seviyede dener. Geçen sene A8s ilk delikli ekrandı sonra S10 oldu. Belki S11 64 megapiksel olur. Ama birkaç ülkeyle sınırlı olur. Tıpkı A8s gibi. Samsung sektörde ilk olmak için yapıyor.
A
Ahmet Yusuf Yılmaz 6 yıl önce
Samsungu s3 ten sonra takip edebilen var mı?
E
Emre Günay 6 yıl önce
Bence bu kamerayı güncelleme ile göndermeliler. Daha yeni A70 aldık olm