14
3
2
1
0

Her gün milyonlarca insanın kullandığı toplu ulaşım araçlarında bulunan camların hangi malzemeden yapıldığını biliyor musunuz? Olası sorun ve kaza durumlarda bu otobüslerin camlarını kırmamız gerekiyor. Normal şartlarda kolay kolay kırılmayan bu camlar, her otobüste bulunan “imdat çekici” yardımıyla kırılıyor.

Her gün sık sık gördüğümüz, ancak çoğumuzun kullanım aşamasında görmediği bu imdat çekici ile otobüslerde kullanılan camları test ettik. Günümüz otobüslerinde ön cam ve yolcu bölümünde bulunan camlar olmak üzere iki çeşit cam bulunuyor. Yolcu bölümündeki camlar pek çok darbeye karşı dayanıklıyken imdat çekici yardımıyla kırılabiliyor. Temperli cam ismiyle bilinen bu parça, çekiç yardımıyla kırılırken, otobüslerin ön tarafında bulunan lamine camlarda çatlak ve delik oluşsa da bütün halinde bir kırılma yaşanmıyor.

Pek çok kişinin merak ettiği bu soruya cevap bulmak için işin merkezine gittiğimiz videoda, her gün gördüğümüz bu camları ve imdat çekicinin nasıl kullanılacağına odaklandık.

14
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
0