Alibaba, Elektronik Evlilik Cüzdanı İşine Girişiyor

16
2
1
0
0
Çin'in en popüler ödeme platformu olan Alipay kullanıcıları (bazı bölgeler içinde geçerli) önemli dokümanlarını yanlarında taşımak zorunda değil. Alipay üzerinden elektronik belgelerini edinen kullanıcılar bu belgeleri asılları gibi kullanabiliyorlar. Şimdi ise edinebilen belgeler arasına evlilik cüzdanı eklendi.

Kişilerin evlendiğinde dair resmi evrak olan evlilik cüzdanı, evli kişilerin hayatlarının birçok yerinde beyan etmeleri gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Çinli sektör devi Alibaba'nın şu sıralardaki planları ise tam da bu evlilik cüzdanı üzerine.

Alibaba'nın ilk aşamada kısıtlı bir bölgede kullanılabilir hâle getirdiği elektronik evlilik cüzdanı sayesinde kişilerin hayatlarında büyük kolaylıklar sağlanıyor.

Alibaba Group'un alt markası olan Alipay, mobil üzerinden çevrimiçi ödemelerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan bir kuruluş. Bundan böyle Alipay, kullanıcılarının evlilik cüzdanlarını resmi bir şekilde gösterebilecek.

Evlilik cüzdanının dijital versiyonunu kullanıcılarına sunabilen Alipay bu sayede acil durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Her ne kadar Türkiye'de evlilik cüzdanları evlenildiğini resmiyete dökmekten başka çok bir işe yaramasa da Çin'de durum böyle değil.Özellikle emlak işlemlerinde, çocuğun okula kaydolmasında, doğum kaydında ve kredi çekmede Çin'de bir ihtiyaç olan evlilik cüzdanı, Alipay sayesinde cep telefonu üzerinde taşınabiliyor.

Tamamen resmi olan bu elektronik evlilik cüzdanı şu an için Doğu Çin'in Fujian, Jiangxi, Jiangsu ve Zhejiang şehirlerinde ve Güneybatı Çin'in Chongqing Belediyesi kapsamında çalışabiliyor.

Yerel yönetimlerle çok uzun zamandır iş birliği içerisinde olan Alipay hâlihazırda 90'dan fazla türde önemli dokümanı elektronik belge şeklinde kullanıcılarına sunabiliyor. Bu doküman türlerine ise sürücü belgesi, öğrenci kimlik kart ve sosyal güvenlik kartı Alipay tarafından örnek veriliyor.

Kaynak : http://www.globaltimes.cn/content/1160626.shtml
16
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
0
0