Amazon'un Büyük, Açılamayan Kutuları Tarih Oluyor

11
4
3
1
1
Amazon, satıcılarının 1 Ağustos'tan itibaren hem daha küçük boyutlu hem de daha kolay açılabilir kutular kullanması talimatını verdi. Amazon bu sayede, hem nakliye ücretlerini kısmak hem de israfın önüne geçmeyi amaçlıyor.

E-ticaret devi Amazon, dünyanın en çok kullanılan alışveriş platformlarından bir tanesi. Şirket, kendi ürünlerini sattığı gibi üçüncü taraf satıcılarında ürün satmasına izin veriyor bu sayede ticaret hacmini daha da genişletiyor. 

Eğer bir e-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yaparsanız, genelde büyük bir kutunun gönderildiğini görürsünüz. Aldığınız ürünün boyutundan birkaç kat daha büyük olan bu kutuların açılması da bir hayli zordur. Bu büyük kutular, bugüne kadar Amazon'da da vardı ancak anlaşılan o ki Amazon, bu kutuların sonunu getirmeye hazırlanıyor.

amazon

Amazon'un The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamalara göre 1 Ağustos'tan itibaren, satıcılar bu kutuları kullanmayacaklar. Üstelik e-ticaret devi, bu kurala uymayan satıcıları cezalandıracak.

Amazon, böyle bir karar alınmasının altında yatan sebepleri de açıkladı. Amazon, bundan sonra kullanılacak olan paketlerin, hem daha çevre dostu olmasını istiyor hem de nakliye masraflarını düşürmeyi amaçlıyor. 

Aslında bu karar, hem Amazon'un ilk kez dillendirdiği bir durum değil hem de pek çok Amazon satıcısı zaten, artık daha küçük kutular kullanıyor. Bazı satıcılar tarafından yapılan açıklamalara göre ambalajların hacimleri yüzde %34'ten %80'e kadar düşürülmüş durumda. Hatta bazı satıcılar, ürünlerin sevkiyatlarında kullanılan malzemeleri de iyiden iyiye azaltmış durumdalar ve bu da hem satıcıların hem de alıcıların işlerini kolaylaştırıyor.

Başka bir deyişle bundan sonra Amazon üzerinden satın alacağınız ürünlerin nakliye kutuları, hem daha çevreci malzemelerden üretilmiş hem de daha küçük boyutlarda olacaklar. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/amazon-will-reportedly-start-fining-sellers-for-using-ridiculously-huge-boxes/
11
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
1
1