AMD'nin CEO'su Üst Düzey Ekran Kartlarının Yolda Olduğunu Onayladı

21
5
2
2
0
AMD, son zamanlarda adını çok fazla duyuramadığı üst düzey ekran kartı piyasasına geri dönmeye hazırlanıyor. Şirketin CEO'su Lisa Su, yeni ekran kartlarının yolda olduğunu belirtti.

İngiltere merkezli bir teknoloji raporlama ve inceleme sitesi olan Hexus, AMD'nin son yazılım güncellemeleriyle beraber 2019 mâli yılının ilk çeyreğini açıkladı. Birçok zaman karşımıza çıktığı gibi, yapılan konferans sırasında bazı insanlar bunu sesli kayıt altına aldılar.

Konferansın soru-cevap bölümünde bir yatırımcı-analist, AMD'nin CEO'su Lisa Su'ya dikkat çekici bir soru sordu.

lisa su

Soru: Bize 7 nm yüksek-seviye NAVI grafiklerinden ve 7 nm mobil işlemcilerden ne beklememiz hususunda bir fikir verebilir misin?

Cevap: İyi bir ürün sorusu sordunuz. Bunlar kesinlikle geliyorlar. Hepsinin geliştirilmesi ve üretilmesi beklediğimiz şekilde ilerliyor. Açıkladıklarımızın ötesinde, önümüzdeki çeyreklerde çok geniş bir 7 nm portföyümüz olacak.

Yukarıdan da anlaşılacağı üzere, AMD'nin CEO'su Su, NVIDIA'ya rakip olacağı beklenen Navi GPU'larının yolda olduğunu belirtiyor. Bununla ilgili olarak, AMD'nin en büyük ekran kartı üreticilerinden olan Sapphire, çoktan müşterilere açtığı RX 5700 serisi ekran kartlarının ötesinde RX 5700 serisini de tescilledi. Bu yüzden Lisa Su'nun bahsetmiş olduğu ekran kartlarının üst düzeyde RX 5800 ve RX 5900; alt seviyede ise RX 5500 ve RX 5600 olması çok muhtemel.

navi

Ek olarak, geçen hafta 64 İşlem Birimine (CU) sahip Navi 12 kod adlı GPU'ya sahip ürünlerle ilgili bazı sızıntılar vardı. Bunlar, Radeon VII serisinin yerine geçecek ve Nvidia'nın üst seviye kartlarına rakip olacak ailenin RX 5800 olacağı konusundaydı.

Umarız AMD, son zamanlarda geride kaldığı ekran kartı piyasasına güçlü biçimde geri döner. Zira rekabet her zaman müşterinin işine yarar.

Kaynak : https://hexus.net/tech/news/graphics/133283-amd-ceo-confirms-high-end-navi-graphics-cards-track/
21
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
2
2
0