Amerikalılar Üstten Kapaklı Çamaşır Makinesi Kullanırken Avrupalılar Neden Önden Kapaklısını Tercih Ediyor?

29
5
5
3
2
Amerikan yapımı güncel filmlerde bile üstten kapaklı çamaşır makinelerini gördüğümüzde hepimiz aynı şeyi düşünmüşüzdür: Bunlar hâlâ bu eski kapaklı makineleri neden kullanıyorlar?

Belki ülkemizde de bazı evlerde bu tür üstten kapaklı çamaşır makineleri kullanılmıştır fakat Amerikalılar bu tür makineleri kullanma konusunda başı çekiyor.

Peki neden? Bunu anlamak için öncelikle üstten ve önden kapaklı çamaşır makineleri arasındaki farkları anlamamız gerekiyor.

Üstten kapaklı çamaşır makineleri, aslında tam da babaannelerimiz için dizayn edilmiş.

çamaşır makinesi

Üstten kapaklı makinelerin diğerlerine göre en önemli avantajı, daha ucuz olmasıdır. Çok programlı ve daha komplike olan önden kapaklı makineleri nazaran üstten kapaklılar kullanım açısından daha sade ve pratiktir.

Aslında tam bizim babaannelerimize göre; su seçimi "soğuk-ılık-sıcak" ve yıkamada ise "az kirli-orta kirli-çok kirli" olmak üzere iki düğme çevirerek çamaşır yıkamak gayet kolay.

Bir başka önemli neden ise önden kapaklı makinelerde yaşanan elektronik beyin, ön kapak sızdırmazlığı, amortisör, deterjan haznesi vb. gibi arızalara karşın üstten kapaklı makineler daha az bakım gerektirir ve daha az arıza yaparlar.

Her konuda hızlı yaşamaya alışmış Amerikalılar için yıkama süresinin kısalığı, hayat kurtarıyor olsa gerek.

çamaşır

Üstten kapaklı makinelerde yıkama esnasında unutulan bir çamaşırı sadece kapağı açarak eklemenin yanı sıra yıkama süresinin kısa olması da büyük kolaylıktır.

Ancak bu avantajlarının yanında üstten kapaklı çamaşır makinelerinin büyük hacmi nedeniyle fazla yer kaplaması, su ve enerji tasarrufu konusunda rakibinden çok çok geride kalması ve çamaşırı temizleme yeteneğinin zayıf olması ise kaçınılmaz bir gerçektir.

Amerikalıların yaşam tarzları, onları üstten kapaklı çamaşır makinelere yönlendiriyor.

makine

Tüm bu avantaj ve dezavantajlara rağmen Amerikalıların üstten kapaklı çamaşır makinelerin tercih etmelerinin arkasındaki en güçlü neden, kültürel yaşam tarzlarının böyle olmasıdır.

Evlerinde büyük hacimli çamaşır ve kurutma makineleri için özel odaları olması nedeniyle yer sorunu olmayan, su ve enerji sarfiyatı gibi konuları problem etmeyen, evindeki 30 yıllık buzdolabını bile size ‘’Bak 30 yıldır sorunsuz kullanıyorum.” şeklinde övünerek anlatan, arıza yapmayan cihazları seven bir toplum için üstten kapaklı çamaşır makinelerinin tercih edilmesi şaşırtıcı olmasa gerek.

29
5
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
5
5
3
2