Android 12'nin Uygulamaları Kış Uykusuna Yatıracak Özelliğinden İlk Detaylar Geldi

103
19
5
4
2
Android AOSP kodlarında yer alan bilgilere göre Android 12 ile uzun süre kullanılmayan uygulamalar kış uykusuna yatırılacak ve dosyaları sıkıştırılacak. Söz konusu özelliğe dair ilk detaylar ortaya çıkmış durumda.

Hemen hepimizin akıllı telefonunda onlarca uygulama bulunuyor ancak bu uygulamalardan çok azını düzenli olarak kullanıyoruz. Hatta bazı uygulamaların kullanım sıklığı ayda 1’e dahi düşebiliyor ancak bu uygulamaları belirli işlerde kesin olarak kullandığımızdan kaldırmak gibi bir imkanımız da bulunmuyor.

Google’ın bu denli az kullanılan uygulamalar için Android 12’de bir “hazırda bekletme” özelliği üzerinde çalıştığını sizlere daha önce aktarmıştı. Söz konusu özellik, uzun süre kullanılmayan uygulamaların geçici dosyalarını kaldırarak ya da uygulama dosyalarını sıkıştırarak depolama alanında yer açmayı, ancak bu sırada da uygulamayı her an çalıştırmaya hazır halde bekletmeyi vadediyordu.

android 12

Bir uygulamanın neye göre “hazırda bekletme” moduna geçeceği hala bilinmiyor. Belli bir süre kullanılmayan uygulamaların otomatik olarak kış uykusuna geçebileceği gibi manuel olarak açma kapama özelliği de bulunabilir. Muhtemelen Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü yayınlandığında bu konuda daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Hazırda bekletme özelliği ile ilgili ilk detaylar, Mishaal Rahman tarafından ortaya çıkarılmış durumda. Buna göre söz konusu özellik, çoklu kullanıcı desteğine sahip olan cihazlarda özelliğin tek kullanıcı için mi tüm kullanıcılar için mi geçerli olacağına göre farklı çalışacak. Eğer cihazda tek bir kullanıcı bulunuyorsa, uygulamanın önbelleği direkt olarak silinecek.

Android AOSP kodlarına göre özelliğin bir sonraki aşaması, paket seviyesinde bir kış uykusu olacak. Bu seviyede özelliğin nasıl çalışacağı bilinmiyor ancak uygulama verilerinin silinmesi ve uygulamanın kullanıcı uygulamayı kullanmak istediğinde yeniden yüklenecek şekilde kaldırılması, ihtimaller arasında bulunuyor. Ancak şu an için Google’ın bu konuda nasıl bir ilerleme kaydedeceği tam bir muamma.

Kaynak : https://9to5google.com/2021/01/12/android-12-could-add-option-to-hibernate-unused-apps-to-free-up-storage/
103
19
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
103
19
5
4
2