Apple, Vergi Değişiklikleri Nedeniyle App Store Türkiye Fiyatlarını Artırıyor

192
24
15
12
2
ABD'li teknoloji devi Apple, vergi oranlarının değişmesi üzerinde uygulama mağazası App Store'daki fiyatlandırmasında değişikliğe gitti. Fiyat değişiklikleri Türkiye'nin haricinde başka ülkelere de yansıdı.

Google, bugün itibarıyla Türkiye'de yayınlanacak reklamlar için ücrette artışa gideceğini açıklamıştı. Google Destek sayfasında yapılan açıklamaya göre Google Ads, yüzde 5'lik bir ek ücret talebinde bulunmuştu. Ek ücret konusundaki bir diğer hamleyse Apple tarafından geldi.

Cupertinolu teknoloji devi, yaptığı yeni açıklamayla birlikte belirli ülkelerde fiyat değişikliğine gideceğini ifade etti. Fiyatların arttığı ülkeler arasındaysa Şili, Meksika, Suudi Arabistan ve Türkiye yer aldı.

%18 KDV'ye ek %7,5 dijital hizmet vergisi geldi:

Apple App Store

Apple, yaptığı açıklamayla birlikte yeni vergi oranlarını açıkladı. Türkiye için açıklanan oranlardaysa yeni bir kalemin varlığı dikkatleri çekti. Açıklamaya göre %18'lik KDV'nin yanı sıra %7,5'lik bir dijital hizmet vergisinin eklendiği de duyuruldu.

Apple'ın açıklamalarına göre geliştiriciler, App Store üzerindeki satışlarından elde ettiği gelirlerde, bu vergi değişiklikleriyle paralel şekilde bir değişiklik gözlemleyecek. Tabii ki bu durum App Store'un tüketici tarafında da hissedilecek. App Store gelirleri aynı zamanda Almanya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık'ta da düzenlenmeye gitti ancak Apple'ın App Store fiyatlandırmasında bir değişiklik yapmayacağı bildirildi.

App Store

Geliştiriciler, tüm bu değişikliklere ayak uydurabilmek için Apple'ın geliştirici sitesinden güncellenmiş ücretlendirme tablolarına erişebilecek. Uygulamalarının ücretini, abonelik ücretlerini ve uygulama içi satın alımların ücretlerini değiştirme imkanına sahip olacak olan geliştiriciler, mevcut aboneleri için eski fiyat tarifesini devam ettirme seçeneğini de tercih edebilecek.

Apple, yeni fiyatlandırmanın ne zaman yürürlüğe gireceğine dair net bir açıklamada bulunmamış olsa da fikir sahibi olmamıza yetecek bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre önümüzdeki birkaç gün içerisinde fiyatların değişeceği belirtildi.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2020/09/01/apple-raising-app-store-prices-tax-changes/
192
24
15
12
2
Emoji İle Tepki Ver
192
24
15
12
2