Apple'da Çalışmak İsteyenler İçin Apple'ın En Çok Çalışan Aldığı 10 Pozisyon

35
6
1
1
0
Apple gibi bir teknoloji devinde çalışmak göze imkansız gibi geliyor olabilir. Ancak bu şirkette de 'insanlar' çalışıyor. Bu nedenle, Apple'da çalışmak istiyorsanız size şirketin en çok çalışan aradığı 10 pozisyonu sıralıyoruz.

Apple gibi bir teknoloji şirketinde çalışmak birçok teknoloji insanı için imkansız gibi görünüyor olabilir. Fakat unutmayın ki şirketin bu kadar başarılı olmasının ardında elinde bulunan iş gücü var. Apple, sürekli çalışan arıyor. Peki en çok hangi alanda çalışan arıyor?

Dice’dan derlediğimiz bu haber, Apple’ın 2019 yılında en çok hangi alanda çalışan aradığını merak edenler için bir cevap niteliği çalışıyor. Dice’ın internetten ve Apple üzerinden yaptığı araştırmalar bize Apple’ın en çok ilgilendiği alanları söylüyor. Yalnız şimdiden bir uyarımız var: Bu liste, Apple’ın yalnızca direkt yayınladığı iş ilanlarının verilerine göre yapılmış.

apple iş

Listenin en başını tabii ki Apple’ın unvanını kazanmasına yardımcı olan en önemli iş alanı çekiyor: ‘Yazılım geliştirme mühendisi’. Apple’ın yazılım konusunda ne kadar gelişmiş olduğunu düşünürsek bu pozisyonun açık ara farkla neden en üst sırada yer aldığını da anlamlandırabiliyoruz. Apple’ın 2019 yılında en çok ilan verdiği pozisyonlar aşağıdaki şekilde sıralanmış:

  • Yazılım geliştirme mühendisi - 747 ilan
  • Makine öğrenimi mühendisi - 101 ilan
  • Sistem mühendisi - 86 ilan
  • Kalite güvence mühendisi - 83 ilan
  • Mühendis - 79 ilan
  • Yazılım kalite güvence mühendisi - 78 ilan
  • Uygulama mühendisi - 61 ilan
  • Yazılım geliştiricisi - 61 ilan
  • Yazılım mühendisliği yöneticisi - 50 ilan
  • Aygıt yazılımı mühendisi - 41 ilan

appleda çalışmak

Apple, yalnızca 2019 yılı içinde 747 tane yazılım geliştirme mühendisi ilanı koymuş. Yani bu alanda ne kadar çalışanı olursa olsun sürekli bir çalışan eksiği var. Bunun temel sebeplerinden biri de muhtemelen yeni fikirler üreten ve takım çalışmasıyla çok daha iyi şeyler başarabilecek kişilerin aranıyor olması. Yazılım, bildiğiniz üzere uçsuz bucaksız bir dünya.

Listenin ikinci sırasında alan diğer pozisyon ise ‘makine öğrenimi mühendisi’. Şirket, bu yıl içerisinde şu ana kadar 101 adet makine öğrenimi mühendisi ilanı koymuş. Bu alan da günümüzde gittikçe önem kazanan ve istihdamın giderek arttığı bir alan.

Apple’ın 2018 ilanlarıyla 2019 ilanları karşılaştırıldığında ortaya yine hemen hemen aynı sıralama çıkmış. Yazılım geliştirme mühendisliği, Apple’ın şu anda en çok çalışan aradığı alan olarak kendini koruyor ve öyle görünüyor ki koruyacak da. Listede bulunan birçok ilan yazılım mühendisliğinin içinde yer alıyor olabilir. Dolayısıyla gelecekte Apple gibi büyük şirketlerde bir çalışan olmak istiyorsanız, yazılım mühendisliği başlamak için oldukça uygun bir alan.

Kaynak : https://insights.dice.com/2019/10/10/apple-tech-jobs-hiring-2019/
35
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
6
1
1
0