Apple; Google, Facebook ve Twitter'ın da Dahil Olduğu Veri Transfer Projesi'ne Katıldı

15
9
1
0
0
Geçen sene lansmanı yapılan Veri Transfer Projesi (orijinal adıyla Data Transfer Project), yeni partnerlerini tanıttı. Teknoloji devlerinden Apple da bugün projeye katıldığını duyurdu.

Google, Microsoft, Facebook ve Twitter gibi büyük şirketlerin ortak olduğu Veri Transferi Projesi’ne şimdi de Apple katıldı. Apple, iCloud’daki veri akışını daha da geliştirebilmek için DTP’ye katıldığını açıkladı.

Veri Transferi Projesi, geçtiğimiz sene resmi olarak başlatıldı ve Google, Twitter, Facebook gibi şirketler de bu projeye dâhil oldu. Bu proje, aslında basit olarak verilerin internet ortamında kolay ve özgür bir şekilde transfer edilebilmesini sağlayan yeni araçlar geliştirebilmek için açık kaynaklı bir girişim olarak açıklanıyor.

Data Transfer Project

Örnek vermek gerekirse bu projeye Google ve Facebook’un üye olması demek, Facebook’taki bir fotoğrafınızı indirmeye gerek kalmadan Google Fotoğraflar’da yedekleyebilmeniz anlamına geliyor. Bir başka örnekle açıklamak gerekirse Google Drive’daki dosyalarınızı One Drive’a taşımak isterseniz, Google Drive’daki dosyalarınızı indirip tekrardan One Drive’a yüklemeniz gerekiyor. Veri Transferi Projesi ise bu işi sizin için kolaylaştırarak verileri indirmeden bir platformdan diğer platforma taşımanıza yardımcı oluyor.

Açık kaynaklı bu proje, şu anda hâlâ gelişim aşamasında olduğundan ötürü tamamen kullanıcılara açılmış değil. Görüntü ve daha birçok verinin aktarımı gibi işlere imza atacağından ötürü projenin dışarıya herhangi bir şekilde veri sızdırmasının tamamen engellenmesi için uğraşılıyor. Şimdilik tamamen açık olmasa da yakın zamanda kullanıcıların bu hizmetten daha fazla faydalanabilmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/30/20746868/apple-data-transfer-project-google-microsoft-twitter
15
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
9
1
0
0