5
3
1
1
1

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Masomo'da çalışan arkadaşımız Rıza Sabuncu’nun, güvenlik ve gizlilik konusuna verilen önemde dünyada başta gelen isimlerden bir tanesi olan dev şirket Apple’ın internet sitelerinde tespit ettiği güvenlik açığından bahsetmiştik. Açığı kabul eden ve kapatmak için derhal çalışmalara başlayan Apple, Rıza’ya 7.500 dolarlık bir ödül sunmuştu. Arkadaşımızın bu başarısını konu alan bir video çekmeye karar verdik ve Rıza’ya video konferans yöntemiyle bağlandık.

Meselenin detaylarını ele aldığımız videomuzla sizi baş başa bırakmadan önce Rıza’nın şirketlerimizden biri olan Masomo’da yazılımcı olarak görev aldığını belirtelim. Haberin duyulmasından hemen sonra en çok merak edilen ve sizlerden de çok fazla yorum aldığımız soru, bu açığın tam olarak nasıl bulunduğu üzerineydi diyebiliriz. Rıza’ya da bu soruyu yönelttik ve yanıtlar aldık.

Güvenlik açığının oldukça kritik bir yerde bulunuyor olması Apple’ın konuyu kısa sürede ele alıp çalışmalar yapmaya başlamasına ve arkadaşımızla iletişime geçmesine hız katmış demek mümkün. Bir diğer merak edilen konu da Rıza’nın parayı alıp almadığıydı, bu sorunun yanıtı da videoda yer alıyor. Kendisi için sürecin güvenlik açığını bulduktan sonra olayı arkadaşlarına anlatıp Apple’ın bu konuda geri bildirim alan mail adresine yolladığı bir maille başladığını aktaran arkadaşımız, konunun şu an olduğu duruma gelmesinin yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirtiyor.

Güvenlik açığını kanıtlamak ve yetkililere bu durumu anlatmanın zor bir süreç olduğunu da belirtmemizde fayda var, zira Rıza konuyla ilgili oldukça kalabalık bir mail trafiğinden bahsediyor. Ödül için yapılan pazarlığın da Rıza’nın aktardığına göre oldukça sıkı olduğunu ekleyelim ve olayın direkt muhatabının ağzından, bu güne kadar geçen tüm süreci özetleyen videomuzla sizi baş başa bırakalım. Yorumlar kısmından bizimle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz, iyi seyirler!

5
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
1
1