Apple, MacBook Pro'nun Isınma Sorunu İçin Bir Güncelleme Yayınladı

16
6
2
2
0
Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ısınma sorunu ile başı ağrıyan Apple, MacBook Pro için bir güncelleme yayınladı. Apple'ın açıklamasına göre MacBook Pro ürün yazılımının içinde cihazın aşırı ısınmaması için frekans hızını düşüren bir 'dijital anahtar' bulunuyormuş.

Apple’ın 13 ve 15 inçlik 8. nesil Intel i9 işlemcili yeni MacBook Pro modellerinin ‘güç’ gerektiren işlemlerde fazla ısındığını ve hız aşırtma ile 4.8GHz olması gereken frekans hızının 2.2GHz’e kadar düştüğünü geçtiğimiz hafta yaptığımız haberde siz değerli Webtekno okuyucuları ile paylaşmıştık. Apple, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve cihazlara yazılım güncellemesi yayınladı.

Apple, i9 işlemcili MacBook Pro modellerinde söz konusu ısınma problemlerinin varlığını doğruladı ve sorunu yaşayan tüm kullanıcılardan özür diledi. Şirketin açıklamasına göre MacBook Pro’nun ürün yazılımında termal yönetim sistemini etkileyen bir ‘dijital anahtar’ bulunuyor. Bu dijital anahtar, işlemciye ağır yük bindiren işlemler sırasında frekans hızını kısarak cihazın aşırı ısınmasının önüne geçiyor.

Apple, açıklamada bahsedilen ‘dijital anahtar’ hakkında daha fazla bilgi vermeyi reddetse de cihaz performansı hakkındaki iddialarını aynı şekilde sürdüyor. Apple’ın açıklamasına göre macOS High Sierra 10.13.6 için yayınlanan ek güncelleme, söz konusu frekans kısma hatasını düzeltti. Böylece 15 inçlik MacBook Pro kullanıcıları cihazlarının %70 daha fazla performans göstermesini 13 inçlik MacBook Pro kullanıcıları da iki kat daha hızlı bir Touch Bar bekleyebilirler.

Apple, performans ile ilgili sorunları düzeltmiş olsa da ısınma ile ilgili sorunları ‘yazılım yolu ile’ nasıl düzeltecek bilinmiyor. Şirket, MacBook Pro klavyesinin daha sessiz olması için tasarımını güncelledi. Ancak şirketin detaylara olan bu takıntısı, cihazın farklı sorunlar yaşamasına neden oluyor. Apple kullanıcılarının söz konusu ‘dijital anahtar’ için tepkilerinin nasıl olacağını bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/24/17605652/macbook-pro-thermal-throttling-apple-software-fix
16
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
6
2
2
0