Apple CEO'su Tim Cook, Kavga Gürültünün Ortasında Pekin'e Gitti: Çin'e Övgüler Yağdırdığı Ziyaretten İlk Bilgiler Geldi

5
3
2
0
0
Apple CEO'su Tim Cook, Çin Kalkınma Forumu'na katılım sağlamak üzere Pekin'e gitti. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Cook, Çin ile Apple ilişkilerinden ve Çin'in gelişiminden bahsetti.

Son dönemde TikTok'un Çin hükümeti ile verileri paylaştığı iddiaları üzerinden Avrupa'dan Amerika'ya, hatta Yeni Zelanda'ya büyük bir gerilim söz konusu. Ülkelerin resmi kurumları bir bir TikTok yasakları getiriyorlar.

Çin'in izinsiz veri kullanımı üzerinden bu tartışmalar devam ederken bir yandan da ülkeler arası siyasi tansiyon da yükselmiş durumda. İşte tam bu karmaşanın ortasında, Tim Cook Çin Kalkınma Forumu'na katıım sağlamak için Pekin'e gitti ve etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Cook, etkinliğe Çin dışından katılan az sayıda yöneticiden biri

Tim Cook

Çin Kalkınma Forumu, pandemiden bu yana ilk kez fiziksel bir etkinlik olarak düzenlendi. Etkinliğe ABD'den Tim Cook dışında Pfizer ve BHP gibi şirketlerin de yöneticileri katıldı. Cook, Çin'de inovasyon çalışmalarının hız kazandığını; gelecekte de çok daha başarılı hale geleceklerini düşündüğünü söylerken, "Apple ve Çin birlikte büyüdü ve bu nedenle aramızdaki simbiyotik bir ilişki oldu" diyerek Çin ve Apple ilişkilerine vurgu yaptı.

Simbiyotik ilişki, iki canlının tek bir organizma gibi birbirleriyle yardımlaşarak bir arada yaşamaları olarak tanımlanabilir ve Apple'ın tam da üretim merkezlerini Çin'den Hindistan'a kaydırmayı hedeflediği bir dönemde kulağa çok da tutarlı gelmiyor.

Dünyanın en büyük iPhone fabrikası olan ve Foxconn tarafından yönetilen fabrikada geçtiğimiz aylarda COVID önlemleri sebebiyle ciddi olaylar yaşanmış; Apple tedarik zincirinde büyük bir sorun ortaya çıkmıştı. Cook'un konuşmasını değerlendiren uzmanlar ise Apple CEO'sunun bu konulara ve Çin ile ABD arasındaki gerilimlere dair bir şeyler söylemekten kaçındığını ifade ediyor...

Kaynak : https://9to5mac.com/2023/03/25/tim-cook-touts-apples-history-in-china-at-state-economic-forum-this-has-been-a-symbiotic-kind-of-relationship/
5
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
0
0