Apple Watch, Zor Durumda Kalan İki Kanocunun Yerini Yetkililere Bildirdi

47
16
1
1
1
Apple Watch, içerisinde bulundurduğu acil durum SOS özelliği sayesinde daha önceleri birçok kez can kurtarmasıyla gündeme gelmişti. Akıllı saat, bu sefer de sert su koşulları arasında mahsur kalan iki kanocunun yerini acil servis ekiplerine bildirerek kurtulmalarını sağladı.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple, ilk akıllı saati olan Apple Watch’u 2014 yılında yaptığı etkinlikte tanıtmıştı. O tarihten günümüze kadar çeşitli değişiklikler ve gelişmeler ile birlikte gelen Apple Watch’a çeşitli yeni özellikler de eklendi. Bu özelliklerden biri olan , birçok insanın hayatını kurtaracak hamleler yaparak fazlasıyla dikkat çekmeyi başarmıştı.

İçerisinde düşme algılama gibi bazı özelliklere de sahip olan Apple Watch, gerektiği durumlarda kullanıcıya titreşim gibi bazı sinyaller göndererek cevap almak istiyor ve kullanıcı herhangi bir cevap vermezse direkt olarak acil durum servislerine adresi yollayarak durumu belirtiyor. Bunun dışında kullanıcılar, acil bir durum olduğunda saati kullanarak adres bilgilerini ve durumu mümkün olan en hızlı şekilde iletebiliyorlar. Apple Watch’un bu özelliği, bir kez daha gündeme geldi.

Apple Watch kullanan bir kanocu, arkadaşıyla kendisini boğulmaktan kurtardı

Apple Watch

Porto Riko’da bulunan Ocean Park Beach’ten kano ile açılan iki kişi, kötü hava ve su koşulları nedeniyle kendilerini hiç istemeyecekleri bir durumun içerisinde buldu. Bir süre bu kötü koşullarla cebelleştikten sonra iki kişinin bindiği kano, yoğun şartlara dayanamadı ve batmaya başladı. Bu andan sonra kanodaki iki kişi de saatlerce yüzmek zorunda kalacaklardı ve onları kurtaracak birini bulana kadar belki de boğulacaklardı zira can yeleği giymiyorlardı.

Durumun böyle kötü bir hal almasını, kanoculardan birinin taktığı Apple Watch engelledi. Apple Watch kullanıcısı olan adam, akıllı saatin acil durum SOS özelliğini kullanarak çevredeki sahil güvenlik görevlilerine ve yerel polislere bulundukları yerin adresini hızlı bir şekilde gönderdi ve görevlilerin iki kanocunun yerini helikopterle tespit edebilmelerini sağladı.

Apple Watch, kullanıcıların kolay bir şekilde acil durum servislerine yer bildirimi gönderebilmelerini sağlayarak hayat kurtarabiliyor. Bunun yanı sıra çeşitli acil durum farkındalık özelliklerine sahip olan Apple Watch, düşük kalp atış hızına sahip olan bir adamın içerisinde bulunduğu hastalık durumunu bir bildirimle belirterek hayatını kurtarmıştı. Daha öncesinde ise banyoda kayıp düşen bir adamın durumunu acil durum ekiplerine bildiren Apple Watch, gerçekten de bu tarz durumlarda fazlasıyla yardımcı oluyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/12/06/apple-watchs-emergency-sos-feature-saves-two-stranded-kayakers-at-sea/
47
16
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
47
16
1
1
1