Asfalta İnen Aston Martin Valkyrie’nin Etkileyici Motor Sesi (Video)

16
3
2
1
1
Şimdiye kadar otomobil fuarlarında karşımıza çıkan Aston Martin Valkyrie sonunda ait olduğu yerde, pistlerde görüntülendi. Aracın 1160 beygirlik motorunun gürlemesi, otomobil tutkunlarının kulaklarının pasını siliyor.

Aston Martin, yeni süper otomobili Valkyrie’nin motorunu tam 1160 beygir gücüne çıkarmayı başardı. Şimdiye kadar yalnızca otomobil fuarlarında gördüğümüz araç, en sonunda pistlere çıktı. 

Aston Martin’in yeni süper otomobili, Britanya Grand Prix’i öncesi meşhur Silverstone Pistinde bir tur attı. Firmanın baş test pilotu Chris Goodwin’in kontrolündeki araç, seyircileri selamladı. 

Goodwin’in amacı aracı limitlerine kadar zorlamak olmasa da seyircilere aracın potansiyelini göstermek istedi. Aston Martin ve Red Bull Gelişmiş Teknolojilerin mühendisleri de bu turu izledi.

Aracı bu pistte saatlerce sürdüğünü, kariyerinde başka spor otomobilleri de kulladığını ancak Valkyrie’nin çok daha farklı bir sürüş hissine sahip olduğunu belirtiyor. Aracın geliştirilecek çok yanı olduğunu kabul eden sürücü, bu testin geçtiğimiz aylardaki çalışmaların sonucunu gösterdiğini söylüyor. Goodwin, “Her şey bir yana, bu aracı kullanmak beni gülümsetti ve umuyorum ki seyirciler de benim kadar eğlenmiştir” dedi.

Valkyrie, gelecek yıl Le Mans’ta yarışacak. Ekibin amacı ise açık: Yapılabilecek en iyi sokak hiper otomobilini yapmak. Otomobilde F1’den ilham alınmış pek çok teknoloji bulunuyor. Cosworth ile birlikte üretilen 6.5 litrelik, doğal soğutmalı V12 motor ve 1:1 güç-ağırlık oranına sahip karbon şasi, aracı öne çıkaran etmenler olarak görülüyor. Firma CEO’su Andy Palmer, aracın hiper otomobil kavramını yeniden tanımladığını ve teknolojik olarak tüm araçların ötesinde olacağını söyledi.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/the-1160-hp-aston-martin-valkyrie-looks-and-sounds-incredible
16
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
1