Avrupa'da Fiziksel Kopyası En Çok Satan Oyunlar Belli Oldu: Zirvede FIFA 19 Var

13
9
5
4
2
Günümüzde oyun endüstrisinin altın çağını yaşadığını söylemek pek de yanlış olmaz. Hiç şüphesiz ki artan oyuncu sayısı ve buna bağlı olarak artan satışlar, en çok oyun şirketlerini sevindiriyor. Avrupalı oyuncuların satın aldığı oyunlardan tutulan istatistiklere göre satışlardan en çok FIFA 19 ve New Super Mario Bros. U Deluxe yapımcıları memnun gibi görünüyor.

Veri sağlayıcısı GfK Entertainment, resmî çizelgeler ve pazar araştırmalarını derleyerek 2019 yılındaki fiziksel oyun kopyası satışlarını ortaya çıkardı. Yayınlanan raporun en ilginç noktalarından bir tanesi ise çıkışı üzerinden neredeyse 6 yıl geçmiş olan Grand Theft Auto V’in bu sene de oldukça popüler olması. Rockstar’ın en popüler oyunu olan GTA V, Avrupa’daki beş ülkede en çok satan ilk üç oyun arasına girmeyi başardı.

Avrupa ülkeleri kapsamında derlenen raporda öne çıkan oyun ise New Super Mario Bros. U Deluxe oldu. Oyun; Avusturya, Fransa, Almanya ve İsviçre’de oldukça yoğun bir şekilde tercih edildi. FIFA 19’un ağırlığını hissettirdiği ülkeler ise Danimarka, İtalya, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık oldu.

new super mario bros. u deluxe

Tabii ki zirvede yer alan bu iki oyunun derlendiği satış rakamlarının sadece fiziksel satış kopyalarından baz alındığını da unutmamak gerekiyor. Nintendo da dâhil olmak üzere birçok yayıncı, oyunlarının dijital satış rakamlarını halka açıklamıyor.

Son olarak ekleyelim; Avrupa'da satış rakamı yüksek olan diğer oyunlar ise Red Dead Redemption 2, Days Gone, Minecraft ve Mario Kart 8 Deluxe olarak açıklandı. Sizce dijital satış rakamları da dâhil edilse sıralamada bir değişiklik olur muydu veya listede daha farklı oyunlar da yer alır mıydı? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.nintendolife.com/news/2019/08/new_super_mario_bros_u_deluxe_and_fifa_19_are_europes_best-selling_games_of_2019_so_far
13
9
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
13
9
5
4
2