vivo'nun Başlangıç Seviyesi Telefonu vivo Y1s Resmen Açıklandı

4
3
1
1
0
vivo’nun yeni başlangıç seviyesi akıllı telefonu vivo Y1s resmi olarak açıklanırken cihazın teknik özellikleri de belli oldu. Cihaz özellikle Asya pazarına hitap edecek.

Son dönemde özellikle orta seviyede akıllı telefonlarıyla küresel pazarda dikkat çekmeyi başaran vivo, V19 ve X50 gibi serileriyle önemli bir başarı yakalamıştı. Firma ürün gamını daha da çeşitlendirmek üzere yeni ürünler geliştiriyor.

Bu amaçla tanıtılan son ürün yeni vivo Y1s oldu. Başlangıç seviyesinde yer alan cihaz şimdilik yalnızca Kamboçya’da satışa sürülecek olsa da gelecekte başka Asya ülkelerinde ve bazı seçilen bölgelerde de telefona ulaşmak mümkün olacak.

vivo Y1s, başlangıç seviye telefondan beklenen her şeyi sunuyor

vivo y1s

vivo Y1s, giriş seviyesi için uygun boyda, 6,22 inçlik bir HD+ LCD ekrana sahip olacak. Ekranın üstünde ise bir damla şekilli çentik bulunuyor. Burada telefonun 5 MP çözünürlüğe sahip ön kamerası yer alıyor. Arkada ise 13 MP’lik tek bir kamera ve bir de LED flash aydınlatması bulunuyor.

Telefonun içinde MediaTek Helio P35 işlemci yer alırken ona 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Başlangıç seviyesi cihazlarda genellikle daha düşük RAM ve 16 GB depolama olduğunu düşünürsek vivo bu alanda oldukça bonkör davranmış gibi gözüküyor. Depolama alanını microSD kartlarla arttırmak da mümkün.

İlk olarak Kamboçya’da satışa çıkacak olan ürünün Aurora Blue ve Olive Black adlı iki farklı renk seçeneği bulunacak. Tek bir varyasyona sahip olacak cihazın ülkedeki fiyatı ise 109 dolar (795 TL) olarak açıklandı.

vivo Y1s özellikleri

Vivo y1s

  • Ekran: 6,22 inç HD+ LCD, damla çentik
  • İşlemci: MediaTek Helio P35
  • RAM: 2 GB
  • Depolama: 32 GB
  • Batarya: 4.030 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Funtouch 10.5
  • Ön kamera: 5 MP
  • Arka kamera: 13 MP

Telefonun şu anda hangi ülkelerde satışa çıkacağı tam olarak bilinmese de cihazın yalnızca Kamboçya pazarı için üretilecek olması kulağa hiç de mantıklı gelmiyor. Farklı ülkelerde de bu cihazı görebiliriz. Ülkemize gelip gelmeyeceği ise şimdilik meçhul. 

Kaynak : https://playfuldroid.com/vivo-y1s-goes-official-with-entry-level-specs/
4
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
1
0