Samsung Artık Bilgisayar Üretmeyecek

10
2
2
2
1
Samsung Artık Bilgisayar Üretmeyecek
Güney Kore merkezli elektronik üreticisi Samsung, söylenenlere göre bilgisayar sektöründen tamamen vazgeçiyor.

Galaxy Note 7 cihazını bir kenara attığımızda Samsung'un mobil pazarda ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz ancak aynı şeyi bilgisayar pazarı için söylemek mümkün değil. Samsung, bilgisayar ve bilgisayar bileşenleri üretse de hem rakiplerinin gerisinde kalıyor hem de bilgisayar dünyasının yerini tamamen mobilin alacağını düşünüyor bu nedenle Samsung'un bilgisayar üretimini tamamen bırakması an meselesi.

IB Times tarafından yayınlanan habere göre teknoloji devi Samsung, bilgisayar departmanını bilgisayar pazarının liderlerinden biri olan Lenovo'ya satarak PC dünyasından tamamen çekilecek. Ayrıca konuyla ilgili ilk yapılan görüşmede Samsung'un PC departmanını satmak için Lenovo'dan 850 milyon dolar gibi bir ücret istediği söyleniyor.

Lenovo bu parayı verecek mi?

Aslında Samsung'un talep ettiği miktar Samsung'un bilgisayar pazarındaki konumuna baktığımızda beklenen daha yüksek. Samsung son bir yıldır ses getiren bir bilgisayar üretmiyor ve Türkiye dahil olmak üzere pekçok ülkede artık bilgisayarlarını satışa sunmuyor. Bu nedenle Lenovo, fiyat konusunda daha uygun bir fiyatla anlaşmaya varabilir.

10
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
2
1