Bilim İnsanları, Okyanus Tabanlarını Ele Geçiren Yeni Bir Denizanası Türü Buldu

17
6
1
1
0
Araştırmacılar, Hint Okyanusu’nun dibinde oldukça ilginç bir denizanası türü keşfetti.

Dünyanın okyanusları hakkındaki bilgimiz, uzay hakkındaki bilgimizden daha az ve denizlerde sürekli yeni canlı türleriyle karşılaşıyoruz. Bu canlıların bir kısmı, bizim genel algımıza göre oldukça korkutucu görüntülere sahip.

Son keşfedilen canlı yaklaşık 7,5 kilometre derinlikte, Hindistan’da bulunan Java Çukuru içerisinde yaşıyor. Araştırmacılardan Alan Jameson, daha önce hiç görülmemiş bir deniz anası çeşidi buldu. Bu canlı, okyanus tabanında sakin sakin süzülürken görüntülendi. Jelimsi yapıya sahip olan canlı, mavi ve beyaz renklere sahip.

Jameson, bu kadar nadir bir canlıyla karşılaşmalarının ve adeta dillerinin tutulmasının çok nadir olduğunu söylüyor.

Denizlerin dibindeki yaşama ufak bir göz atmış olsak da keşfedilecek hala çok şey var. Atanamamış Cthulhu’ya benzeyen ürkütücü deniz hıyarcığını hatırlayan var mı?

Bulunan canlının özellikleri tam olarak bilinmiyor. İlk kez görülen bu canlı tamamen ölümcül olabilir ya da insanlara hiçbir etkisi bulunmayabilir. Öte yandan, deniz anaları genel olarak zararlı olmalarıyla biliniyorlar.

Araştırmacıların bir sonraki amacı, dünyanın en derin çukuru olan Mariana çukuruna dalmak olarak açıklandı. Yeni keşfedilen canlıyı aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/scientists-discover-bizarre-new-sea-squirt-stalking-the-ocean-floor/
17
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
1
1
0