Bir Şirket, 2020'de Gökyüzünden Yapay Meteor Yağdırmaya Hazırlanıyor!

10
7
3
1
1
Yaş pastalarının üzerine dikilecek kadar küçük, gökyüzüne yükselecek kadar büyük olan parıltılı gösteri malzemelerinde Japon bir şirket çıtayı arşa çıkarmaya hazırlıyor. Artık gökyüzünde yapay gök taşı yağmurları izleyebileceğiz.

Özel günlerin ve etkinliklerin vazgeçilmez elemanlarından birisi, hiç şüphesiz ki havai fişekler ve ufak çaplı kıvılcım yaratan malzemelerdir. Zaten bu havai fişeklerin çeşitleri ve farklılıkları hakkında konuşacak olursak herhalde onlarca farklı ürün sayabiliriz. Bu durum sektörün oldukça ileride olduğu anlamına geliyor. Hatta öylesine ilerideki Tokyo merkezli ALE şirketinin hedefinde 2020 yılına kadar yapay meteor yağmuru oluşturmak var!

ALE şirketi tarafından üretilen yeni minik küreler, şirkete ait uzaydaki mikro uydular tarafından serbest bırakılıyor ve atmosfere girer girmez parlamaya başlıyorlar. Hatta bu söz konusu uyduların her biri 20-30 defa meteor yağmuru oluşturabilecek kapasiteye sahip olacaklar çünkü her bir mikro uydu 400 adet küre taşıyabiliyor. Muhtemelen burada herkesin kafasında “Bu meteorlar nereye düşecek?” gibisinden bir soru işareti oluştu ancak belirtelim ki atmosfere giren küreler bir süre yandıktan sonra tamamıyla yok olacaklar. Yani herhangi bir kürenin yere çarpması söz konusu değil elbette.

Şirketin ilk uydusu, Japonya’nın uzay ajansı tarafından Mart 2019 yılında uzaya gönderilen bir roket ile yükselecekken, ikinci özel şirket uydusu ise 2019 yılının ortalarında fırlatılacak. Aynı zamanda şirketin benzer bir gösteriyi yıldızlar içinde yaratmak için çalışmalar yaptığı söyleniyor. Gelen bilgilere göre uydular yerleştirildikten sonra ilk gösteri Hiroshima üzerinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu yapay göktaşlarının uzayda muhafaza edilmesinden dolayı gezegenin herhangi bir yerine kolayca meteor yağmuru yapılabilecek. Bu dev hizmetten faydalanmak isteyenlerin ne kadar ödeyecekleri ise henüz bilinmiyor ancak iki uydu için 20 milyon dolar harcama yapıldığına göre meteor gösterisi yapmak isteyenler pek ucuz bir teklifle karşılaşmayacaklar.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/19/artificial-meteor-shower-displays-are-coming/
10
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
7
3
1
1