Onlarca İnsanı Dolandıran 'Bitcoin Safiye'nin Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

129
16
5
4
4
Aydın’da kendini ekonomist-broker olarak tanıtan Safiye Gökçe Y., 40 kişiyi 30 milyon TL dolandırmıştı. “Bitcoin Safiye” adı verilen kadının polis kendisini ararken arkadaşları ile bir restoranda eğlendiği görüntüleri ortaya çıktı.

Adana’da yaşayan Safiye Gökçe Y., yaklaşık 2 yıl önce eşinin Aydın’daki jeotermal enerji santralinde göreve başlamasının ardından Aydın’a taşındı. Elektrik mühendisi olan eşi ile beraber bir taşeron şirket kuran Safiye Gökçe Y., jeotermal enerji santraline işçi bulmaya başladı. 

JES’e işçi bulmaya devam eden Safiye Gökçe Y., sağlık kontrolü için gittiği hastanedeki doktora kendini “ekonomist- broker” olarak tanıttı. Kadın, doktora parasını herhangi bir başka yatırım aracına yatırmak yerine Bitcoin'e yatırması gerektiğini söyledi. İkna olan doktor, kadından para karşılığı Bitcoin aldı. Kadın, doktora kendisine müşteri bulursa kâr payı vereceğini söyledi. 

Safiye Gökçe Y. bu şekilde birçok meslek grubundan 40 insana ulaştı. Safiye Gökçe Y. bitcoin almak için para topladığı insanlara 2 yıl boyunca kâr payı ödedi. Para aldığı insanlara kendi şirketi de dahil olmak üzere birçok konuda yalan söyleyen kadın, 2 ay önce ortadan kayboldu. 

bitcoin safiye

Safiye Gökçe Y.’ye telefonla ulaşamayan mağdurlardan 28’i, kadın hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine hakkında soruşturma başlatılan kadının hesapları incelemeye alındı. Yapılan incelemelerin ardından Safiye Gökçe Y.’nin kripto para hesabında 8 bin 300 Bitcoin olduğu ve miktarın her geçen an arttığı belirlendi. 

Safiye Gökçe Y.’ye mağdurlar “Bitcoin Safiye” adını taktılar. Yapılan incelemeler sırasında kadının açtığı internet sitesinden de insanları ağına düşürmeye çalıştığı ortaya çıktı. Kadın kaybolduğu sırada internet sitesi de kapatıldı. Safiye Gökçe Y.’nin Aydın’da 600 bitcoin karşılığında 30 milyon TL dolandırdığı belirlendi. 

Polis tarafından “nitelikli dolandırıcılık” suçuyla aranan Safiye Gökçe Y.’nin polisler kendisini ararken alkollü bir restoranda eğlendiği ortaya çıktı. Hangi restoranda çekildiği belli olmayan görüntülerde Safiye Gökçe Y.’nin tanınmamak için başörtüsü taktığı görülüyor. 

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bitcoin-safiyenin-eglenirken-goruntuleri-ortaya-cikti-5432102/
129
16
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
129
16
5
4
4