BMW'nin, Türkçe Yasağını Şikayet Edenleri İşten Çıkaracağı İddia Edildi

109
11
3
2
0
Türkçe yasağını BMW yöneticilerine şikayet eden Türkiye kökenli iş yeri temsilcisi Murat Yılmaz, olayın büyümesi üzerine BMW'nin kendisini iş çıkışı vermek için ifadeye çağırdığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Alman Bild gazetesinin ortaya attığı bir iddia ile BMW'nin Münih merkezinde çalışanların Türkçe konuşması yasaklandığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerinde bir açıklama yayınlayan BMW, “Bize de intikal ettirilen, bir vardiya ustabaşımızın 20 kişilik Türklerden oluşan mesai grup arkadaşlarına ‘Burada sadece Almanca konuşacaksınız’ talebi olmuş. Biz de bunu duyar duymaz işletme olarak derhal harekete geçip bu tür bir yasağın bırakın sosyal tesisleri kapsamasını, iş yerinde bile asla olamayacağını tüm birimlerimize anlaşılır kesin ve net bir dille ifade ettik.” ifadeleri ile yasağı reddetmişti.

Söz konusu Türkçe yasağını BMW yöneticilerine şikayet eden Türkiye kökenli iş yeri temsilcisi Murat Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İş yerinde 20 Türkiye kökenli arkadaş ustabaşının kendilerine Türkçe yasağı getirdiği şikayetinde bulundu. Ben inanamadım. Ancak olayın doğru olduğunu görünce insan kaynaklarına bir mail yazıp gönderdim.

Mailde, ileride fabrikada çalışan başka milletten işçilere de ana dil yasağı getirilebileceği tehlikesine dikkati çekip, Türkçe yasağının kaldırılmasını istedim. Ancak bir gelişme olmadı. Olayın kamuoyuna yansıması üzerine de iş yeri temsilciliği işten çıkış vermek için beni ifadeye çağırdı. Çıkışımı işçi temsilciliğinin oy çoğunluğuyla onayladığını öğrendim. Ben ifade vermeye gitmedim. Doğrudan avukatıma başvurdum. Türkçe konuşma yasağı getiren ustabaşı işinde kalırken, şikayet ettiğim için beni işten çıkarmak istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Türkçe yasağıyla ilgili şikayetin kendilerine de intikal etmesi üzerine Türkiye’nin Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, BMW'den yazılı bilgi talebinde bulundu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/bmw-den-pes-pese-skandal-kararlar-2410210
109
11
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
109
11
3
2
0