Bomba İddia: Apple, 5.4 inç Ekranlı Kompakt Bir iPhone Geliştiriyor

48
13
5
4
2
Tayvanlı kaynaklara dayandırılan yeni bir iddiaya göre Apple, kompakt iPhone modeli isteyen kullanıcılarını dinledi ve 5.4 inç ekranlı yeni bir iPhone modeli üzerinde çalışmaya başladı.

Başta Samsung olmak üzere neredeyse tüm akıllı telefon üreticileri cihazlarının ekran boyutunu günden güne büyütürken Apple, uzun yıllar boyunca kompakt ve küçük ekranlı akıllı telefonlar üretmeye devam etti. Bununla birlikte sektör trendlerine daha fazla karşı koyamayan Apple, iPhone X ile birlikte ilk 5.8 inç ekranlı modelini, iPhone Xs Max ile birlikte de ilk 6.5 inç ekranlı iPhone modelini piyasaya sürdü.

Büyük ekranlı iPhone modelleri, çoğu Apple kullanıcısını memnun etse de uzun yıllar kompakt iPhone modellerine alışmış olan geniş bir kullanıcı kitlesi, Apple’ın iPhone SE 2 modelini tanıtmasını beklediler. Ancak şu ana kadar pek çok sızıntı gerçekleşmiş olsa da tek elle kullanımı basit tam ekranlı bir iPhone SE 2 modeli piyasaya sürülmedi. Ancak iPhone SE 2 bekleyenleri heyecanlandıracak bazı gelişmeler yaşandı.

Digitimes’ın Tayvan’daki Apple parça tedarik zincirindeki kaynaklarına göre Cupertino merkezli şirket, 2020 yılında OLED ekranlı üç yeni iPhone modeli tanıtacak. Bu modellerin ekran boyutları sırasıyla 6.67 inç, 6.06 inç ve 5.42 inç olacak. Evet, Tayvanlı kaynaklara göre Apple, iPhone SE 2 yerine gelebilecek 5.42 inç ekranlı yeni bir iPhone tanıtacak. Çerçevesiz ekranlı tasarım sayesinde cihaz, tek elle kullanıma oldukça müsait olacak.

Digitimes’a göre Apple, 5.4 inç ekranlı yeni iPhone modelinde ya Samsung’un Y-Octa ya da LG’nin TOE dokunmatik ekranını kullanacak. Samsung tarafından geliştirilen Y-Octa gelişmiş AMOLED ekran, dokunmatik ekran ile görüntü ekranını tek bir film üzerinde birleştirdiğinden daha ince bir ekran paneli sağlıyor. Ayrıca maliyet de eşit derecede azalmış oluyor. Daha kompakt bir iPhone modelinin adının ne olabileceği ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.tomsguide.com/us/apple-small-iphone-2020,news-29787.html
48
13
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
48
13
5
4
2