Bomba İddia: Huawei, Apple'ın 5G Yongalarını Üretecek

20
7
3
2
1
5G destekli iPhone konusunda sıkıntı yaşayan Apple'ın ilacı Huawei olabilir mi? Çok da ihtimal dahilinde olmasa da ortaya atılan bir söylentiye göre Huawei, Apple'ın 5G modem tedarikçisi olabilir.

Engadget’ın haberine göre kendi işlemcisi ve modem yongalarını üreten Çinli firma Huawei, bu donanımlarını Apple’a satabilir. 5G Balong 5000 yonga setlerini geliştiren Huawei, daha önce yaptığı açıklamalarda rakiplerine bu bileşen tedariki yapmayacağını söylemişti ancak Engadget’a konuşan bir kaynak, Huawei’nin 5G yongaları satmaya artık açık olduğunu fakat bunun sadece Apple için geçerli olduğunu söyledi.

Apple’ın 5G telefon üretimi konusunda sorunlar yaşadığı son zamanlarda sıkça gündeme gelen bir konu. Şirket, 5G destekli iPhone’u 2020 içerisinde çıkaracağını söylese de, Apple’ın yongalarını tedarik ettiği Intel, 5G LTE yongaları o zamana kadar yetiştiremeyebilir.

Apple’ın bu konuda en güçlü şirketlerden olan Qualcomm ile anlaşması, aralarındaki hukuki savaş nedeniyle neredeyse imkansız. Samsung ve MediaTek ile olan durum ise henüz netleşmiş değil. Apple, kendi 5G modemlerini üretmeye başlamıştı ancak bunların da 2021’e kadar tamamen hazır olması beklenmiyor.

Huawei, yonga satışlarıyla bilinen bir firma değil. Üstelik geçtiğimiz yıl bir Huawei yetkilisi, 5G Balong yongaların Huawei’nin kendi kullanımı için üretildiğini söylemişti. Ayrıca Huawei, kendisinin en büyük rakibini Apple olarak görüyor.

Huawei’nin 5G Balong 5000 yongaları, Apple’ın telefonları için gayet uygun olabilir ancak Apple tarafından Huawei teknolojileriyle ilgilendiklerine dair hiçbir açıklama gelmedi. Tüm bunların haricinde Huawei’nin Apple ile ilişkilerinin çok iyi olduğu söylenemez ayrıca Çinli şirketin ABD hükümeti ile olan sorunları da bitecek gibi durmuyor.

ABD hükümeti Huawei’yi, Apple da dahil olmak üzere ABD’li şirketlerin ticari sırlarını çalmakla suçlamıştı. Tüm bu gerçekler göz önünde bulundurulduğunda Huawei ile Apple’ın bir ortaklığa gitme ihtimali oldukça düşük gibi duruyor.   

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/04/08/huawei-5g-chips-apple/
20
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
7
3
2
1