Breaking Bad, 21. Yüzyılın En İyi Dizisi Seçildi

220
22
18
10
6
Lad Bible’ın yaptığı anketin sonuçlarına göre 21. yüzyılın en iyi dizisi Breaking Bad oldu. Anket katılımcılarına göre son 20 yılda daha iyi bir dizi yayınlanmadı. Yapımın rakipleri de oldukça dişliydi.

Hemen herkesin bir favori dizisi bulunur. Pek çok kişinin defalarca bitirdiği diziler vardır. Genel olarak bakıldığında ise 21. yüzyılın en iyi dizisini seçmek hiç kolay değil, herkesin birbirinden farklı tercihi var.

Bu konuda bir sonuca varmak isteyen Lad Bible, takipçilerine hangi dizinin geçen yüzyılın en iyi dizisi olduğunu düşündüklerini sordu. Ardından da oldukça çekişmeli eşleşmelerin sonucunda geçtiğimiz 20 yılın en iyi dizisi belirlendi.

Game of Thrones, Breaking Bad’i yenemedi

breaking bad

Normalde dizilerin kalabalık kadroları olması avantajlıdır. Böylece hikayenin tıkanması riski azaltılmış olur, karakterlerin dengeli olması durumunda dizi boyunca anlatılacak daha fazla hikaye bulunuyor. 

Ankette de benzer bir durum göze çarpıyor. Kalabalık bir kadroya sahip olan yapımların, takipçiler tarafından seçilen serilerin büyük kısmını oluşturduğunu görüyoruz. Breaking Bad ise yalnızca 2 başrol oyuncusuna, Aaron Paul ve Bryan Cranston, sahipti.

Yapım, yarı finalde Peaky Blinders, Stranger Things ve Mad Men ile mücadele etti. Toplamda oyların %50,2’sini alan yapım rakiplerini geride bırakmayı başardı. Diğer yarı finalin kazananı ise Game of Thrones oldu. O finalden sonra dizinin bu finali kazanması aslında pek de beklenmiyordu.

Breaking Bad bu yüzyılın en iyisi

breaking bad

Finalde kullanılan 11.429 oyun %50.8’ini alan Breaking Bad, tam 8 sezon süren ve çok büyük sansasyon yaratan Game of Thrones’u geride bırakarak geçtiğimiz 20 yılın en iyi dizisi olmayı başardı.  

Oy veren takipçiler, The Office dizisinin iki versiyonunu karşılaştırırken bazı kullanıcılar da GoT serisinin The Wire’ı nasıl geride bıraktığını merak etti. Ayrıca The Big Bang Theory gibi dizilerin de mücadelede yer almadığı dikkat çekti. Sizce bu yüzyılın en iyi dizisi hangisiydi? Böyle bir anket Türk dizileri için yapılsaydı oyunuzu hangisine verirdiniz?

Kaynak : https://www.ladbible.com/news/tv-and-film-breaking-bad-voted-best-tv-show-of-the-21st-century-20200729?fbclid=IwAR3YkFyggoupq6tIQYj1iM57J3lgHNabKhWFKjvgamumt9PV141QgilGgkI
220
22
18
10
6
Emoji İle Tepki Ver
220
22
18
10
6