Brisa'dan Açıklama: Yerli Otomobilin Lastiklerine Talibiz

31
7
5
0
0
Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation ortaklığında yoluna devam eden Brisa, geçtiğimiz yıl Aksaray’daki akıllı fabrikasında üretime başlamıştı. Uluslararası lastik sektöründe faaliyet gösteren şirketin hedefinde yerli otomobil var.

1974 yılında Sabancı Holding ortaklarının girişimiyle ‘Lassa’ adıyla kurulan, 1988 yılında ise Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation ortaklığının ardından Brisa adını alan şirket, Aksaray’daki Endüstri 4.0 temelli akıllı fabrikasında ürettiği lastikleri Avrupa’daki otomotiv üreticilerine ihraç etmeye başladı.

Brisa’nın CEO’su Cevdet Alemdar, orijinal ekipman üreticisi (OEM) seviyesinde ihracat yaptıklarını ifade etti. Lastik ihraç ettikleri ülkeleri Fransa, Slovenya, İngiltere, Fas, Sırbistan ve Almanya olarak sıralayan Alemdar, “Bir yılda 20 bin lastikle 340 deneme prototipi gerçekleştirdik. 1 OE lastik için 25 iç pazar ürününe eşit efor harcıyoruz. Bu çalışmalar Brisa teknolojisini öyle bir seviyeye getirdi ki, artık Avrupa’da orijinal ekipman araç üreticilerine ürünlerimizi ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

brisa akıllı fabrika

Yerli elektrikli otomobilin tüm modellerinin lastiklerine de talip olduklarını belirten Brisa CEO’su, projede 10 yıl içerisinde beş model üretilmesinin hedeflendiğini aktardı. Projenin yapımını üstlenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli elektrikli otomobilin ön gösterimini aralık ayında gerçekleştirecek.

Brisa lastik

Geçtiğimiz yıl üretime başladıkları Aksaray’daki akıllı fabrikaları hakkında da önemli bilgiler paylaşan Alemdar, Aksaray ve İzmit fabrikalarındaki çalışanların artırılmış gerçeklik uygulamaları sayesinde sanal ortamda birbirlerine bağlandıklarını söyledi. 300 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen fabrika, robotik uygulamalar ve big data gibi dijitalleşmenin tüm nimetlerinden faydalanarak, İzmit fabrikası ile birlikte her 2.5 saniyede bir lastik üretiyor. 

Her iki fabrikadaki akıllı makineler ve araçlarla günde 800 milyon veri ürettiklerini ifade eden Brisa CEO’su Alemdar, gerçek zamanlı olarak toplanan verilerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi sayesinde olası arızaların önüne geçtiklerini belirtiyor. Son olarak, Ar-Ge biriminde 120 kişinin istihdam edildiği bilgisini de paylaşan Alemdar, son üç yılda bu alana 73 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyerek, 2019 yılında 277 ürün geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak : https://www.haberturk.com/avrupa-da-da-orijinal-ekipman-arac-ureticilerine-urunlerimizi-ihrac-ediyoruz-2540402-ekonomi
31
7
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
7
5
0
0