Bu Yaz Açıklanmış 10 Heyecan Verici PS5 Oyunu

42
23
10
5
4
Yeni nesil konsol demek, yeni nesil oyunlar demek. Sony’nin bir sonraki konsolu PlayStation 5 için hazırlanan ve bu yaz duyurusu yapılan en heyecan verici oyunlardan 10 tanesini derledik.

Dünyanın dört bir yanındaki oyun meraklıları, yeni nesil konsollar için adeta nefeslerini tutmuş bekliyor. Microsoft ve Sony, yeni nesil cihazlarının pazara güçlü bir şekilde girmesi için çalışmalar yapıyor. Sony, geçtiğimiz günlerde yaptığı etkinliği de gelecek yeni nesil konsolu PlayStation 5'in oyunlarını tanıtmak için bir araç olarak kullanmıştı.

Gelin hep birlikte bu yaz tanıtılan ve PlayStation 5 için en çok heyecan yaratan 10 oyuna bakalım:

Gran Turismo 7

gran turismo 7

Realistik grafikler, süper otomobiller, hız ve rekabet. Gran Turismo serisinin 8. oyunu, PlayStation 5’e çıkacak. Oyun içeriği daha önceki versiyonlarla aşağı yukarı aynı olacak olsa da yeni araçlar ve ışın izleme teknolojisi bu deneyimi üst seviyeye çıkaracak.

Stray

stray

İnternetin tartışmasız hakimi olan kedilere oyunlarda gereken önem ne yazık ki verilmiyor. Stray adlı oyunda ise robotların hüküm sürdüğü, yavaş yavaş ölen bir şehirde yolunu kaybetmiş bir sokak kedisini canlandıracağız. 

Returnal

Returnal

Returnal, öyle sıka sıka ilerlemenin pek mümkün olmadığı, taktik yapmayı gerektiren bir üçüncü kişi nişancı oyunu olarak göze çarpıyor. Bu yapımda yabancı bir gezegende mahsur kalmış bir astronotu oynuyoruz.

Bugsnax

bugsnax

Herkesin aklına takılan bir ana tema müziği ve oldukça sevimli grafikleri bir kenara bırakırsak, Bugsnax “ne yersek o olduğumuz” ilginç bir macera oyunu olacak gibi duruyor. Amacımız ise Snaktooth Adası'nda Bugsnax’ları bulmak ve yerlileri beslemek.

Far Cry 6

far cry 6

Yeni nesil PlayStation’ın en çok merak uyandıran oyunlarından biri de Far Cry 6. Şubat 2021’de çıkacak olan oyunda diktatör Anton Castillo’nun yönetimindeki kurgusal bir karayip adasında maceraya atılacağız.

Resident Evil Village

resident evil village

Yeni konsol olur da yeni bir Resident Evil olmaz mı? Serinin yeni oyunu olacak olan Resident Evil Village, oyuna yeni bir soluk katacak. Bu yapımda Resident Evil 7: Biohazard’dan birkaç yıl sonrasına bir yolculuğua çıkacağız.

Spider-Man: Miles Morales

spider-man: miles morales

Örümcek-Adam karakterinin, daha doğrusu karakterlerinin haklarını alan Sony, bunlarla ne yapacağına dair çok net bir fikrinin olduğunu hem Spider-Man: Into the Spider-verse hem de Marvel’s Spider-Man oyunlarıyla göstermişti. Yeni oyunda Miles Morales olarak maceraya devam edeceğiz.

Ratchet & Clank: Rift Apart

ratchet and clank

Sony tarihinin en ikonik markalarından biri olan Ratchet and Clank da yeni konsolla beraber geri dönecek. Zamanda açılan gediklere odaklanan oyunda ikili birbirinden ayrı düşecek ve Ratchet’in boyutlar arasında epey geçiş yapmasını gerektirecek.

Demon’s Souls

demon's souls

Dark Souls serisinin de başlangıcı olan meşhur oyun Demon’s Souls, PlayStation 5 için yenileniyor. İlk olarak PS3’te gördüğümüz oyun 11 yıl sonra yenilenirken oyunun önemli bir kısmı da korunacak.

Horizon: Forbidden West

Horizon: Forbidden West

Sony, PlayStation 5 tanıtım etkinliğini bu oyunla kapatmıştı. Zira Horizon Zero Dawn hikayesi, görselleri ve genel yapısıyla oyuncuların büyük beğenisini kazanmıştı. Devam oyunu olan Horizon: Forbidden West, 2021 yılında PlayStation 5 konsollarına çıkacak, bize San Francisco ve Yosemite’in harabelerini keşfetme şansı verecek.

Bu oyunlar arasında sizi en çok heyecanlandıran hangisi oldu? PlayStation 5’iniz olsaydı ilk olarak hangisini satın alırdınız? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

Kaynak : https://gamerant.com/ps5-summer-games-announced-excited-for/
42
23
10
5
4
Emoji İle Tepki Ver
42
23
10
5
4