Çağatay Ulusoy, Netflix’in Çalışma Koşullarını Türkiye ile Kıyasladı

85
19
14
5
3
Hakan Muhafız dizisinin başrolü Çağatay Ulusoy, yabancı bir dergiye röportaj verdi. Verdiği röportajda Türkiye ve Netflix çalışma şartlarını karşılaştıran Ulusoy, dışarıda çalışmaktan çok daha memnun olduğunu söyledi ve heyecanlı işler ortaya koyduklarından bahsetti.

Türk basınına röportaj verme konusuna pek de sıcak bakmayan Çağatay Ulusoy, Netflix'in Hakan Muhafız dizisiyle birlikte tekrardan gündeme geldi. Variety dergisinden Nick Vivarelli'ye röportaj veren Çağatay Ulusoy, Netflix çalışma koşullarını Türkiye ile kıyasladı.

'Hakan Muhafız' dizisinin neden bir yenilik olarak algılandı sorusunu yönelten Vivarelli, şu şekilde bir cevap aldı:

"Çünkü küresel izleyicilere yeni bir tür Türk dizisi sundu. Türk dizilerinin tipik özelliği olan sosyal drama ve romantizm unsurlarıyla harmanlanmış bir fantezi ve süper kahraman hikayesi anlatıyoruz. Ancak ana akım bir süper kahraman yerine, merkezinde modern bir kahramanın olduğu daha epik bir hikayemiz var. Hızlı ve beklenmedik katlanmalarla dolu. Ayrıca bir komedi unsuru da var."

hakan muhafız

Bölümlerin uzunluğu konusunda sorular yönelten Vivarelli, 33-45 dakikalık bölümlerin Türkiye'deki dizilere oranla daha kısa olduğunu belirtti ve bunun Ulusoy'un oyunculuğunu etkileyip etkilemediğini sordu. Ulusoy, cevap olarak bu durumun kendisi için daha iyi olduğunu ve odaklanarak tüm enerjisini karaktere verdiğini belirtti.

netflix

Hakan Muhafız'ın dördüncü sezonu için sinyallerin verildiğini belirten Vivarelli, dizinin Çağatay Ulusoy'u biraz daha meşgul edecek gibi göründüğünü belirtti. Türk dizilerine oranla çalışma şartlarının Netflix'te nasıl olduğunu sordu. Vivarelli, cevap olarak şu ifadeyi aldı:

"Diğer pek çok Türk dizisinde olduğundan daha insani koşullarda çalışıyoruz. Netflix farklı bir üretim sistemi kullanıyor. Haftada 5 gün, günde 10 saat çalışıyoruz. Kendimi daha üretken hissediyorum. Diğer oyuncular ve ekip de öyle. Bir Türk TV dizisinde her bölüm 120-150 dakika sürer. Haftada bir bölüm çekmek için çok daha fazla çalışmanız gerekir. 'Hakan Muhafız' hikaye anlatıcılığına, mekanlara, karakterlere ve çalışma koşullarına yaklaşım açısından çok şey değiştirdi. Oyunun kuralları yeniden yazılmış gibi."

çağatay ulusoy

Dizinin yaratıcı ekibinden de bahseden Ulusoy, her sezonda farklı yönetmenlerle çalıştığını ve bu durumun Türkiye'de daha önce hiç yapılmadığını belirtti. Her yönetmenin seriye farklı bir bakış açısı kattığını belirten Ulusoy, bu sayede dizinin daha vizyoner bir hale geldiğini belirtti.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy--turkiye-dekinden-daha-insani-kosullarda-calisiyoruz-molatik-12442/?Sayfa=7
85
19
14
5
3
Emoji İle Tepki Ver
85
19
14
5
3