Canon'un Uzay Fotoğrafçıları İçin Tasarladığı Kamerası EOS Ra Ortaya Çıktı

9
4
2
0
0
Canon’un yeni aynasız kamerası Canon EOS Ra için henüz bir basın bülteni ya da resmi tanıtım yapılmadı ancak kamera şimdiden ortaya çıktı. Bu cihaz özellikle uzay fotoğrafları çekenlere hitap ediyor.

Fotoğraf makineleri ve kameralar gün geçtikçe daha da gelişmiş hale geliyor. Yeni teknolojilerle geliştirilen cihazlar, farklı müşterilere hitap edecek şekilde ürün gamlarına ayrılıyor. Canon EOS Ra da niş diyebileceğimiz bir pazarı hedef alıyor. 

Canon’un tarihindeki ilk tam kare aynasız kamera olan EOS Ra, temel olarak uzay fotoğrafları çekmeyi amaçlayan kişileri hedef alıyor. Zaten kamera 'derin gökyüzü ve gece gökyüzü fotoğrafçılığına adanmış' olarak tanımlanıyor.

eos ra

Bu tür kameralar genelde a serisi olarak adlandırılıyor ve pek de öyle insanların satın almak için yarıştığı cihazlar değil. Uzay ve gece gökyüzü fotoğrafçıları ise bu kameralara çok büyük ilgi gösteriyor. 

Nikon D810a gibi Canon EOS Ra da özel olarak hazırlanmış bir kızılötesi filtresine sahip. Böylece normal filtreden 4 kat fazla ışık geçişi mümkün oluyor. Derin kızılötesi ışıklar, özellikle nebula fotoğrafı çekmek isteyenler için oldukça önemli ve yeni filtre sayesinde bu kameralar ek ekipmana gerek duymadan bu ışıkları yakalıyor.

canon eos ra ve ekipmanları

Ek olarak, EOS Ra kullanıcılarına hem EVF hem de LCD’de 30 kata kadar yakınlaşma şansı veriyor. Böylece gökyüzünde çok daha odaklı fotoğraflar çekme şansı veriyor. Bu iki özelliğin dışında kameranın özellikleri, a serisi olmayan diğer kardeşleriyle aynı. 30,3 MP tam kare CMOS sensörlü kamerada da gövdenin üretiminde magnezyum alaşım kullanıldı. 

Kamerayı sırf arada bir uzay fotoğrafı çekerim diye alacaksanız almayın zira cihaz, a serisi olmayan modelden tam 700 dolar daha pahalı olacak ve 2.500 dolara (yaklaşık 14.400 TL) satılacak. Resmi olarak cihazın çıkış tarihi bilinmese de Aralık 2019 başlarında raflarda olması bekleniyor.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/11/05/canon-quietly-releases-the-eos-ra-a-mirrorless-astrophotography-camera/
9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0