Captain Marvel Filmiyle Avengers Endgame İçin Yepyeni Bir Teori Ortaya Çıktı

21
3
2
1
0
Captain Marvel filminde karakterin kökenine dair bir sahne, oldukça dikkat çekici bir Endgame teorisinin ortaya çıkmasının da yolunu açtı.

Marvel evreninde şimdiye kadar çıkan kısmın özeti: Bir sürü şey oldu, mor bir abi bir sürü renkli renkli taşı topladı ve evrenin yarısını yok etti. Sonra Captain Marvel filmi geldi ve gişeyi salladı, takipçiler arasında büyük bir tartışmaya sebep oldu. Bazıları filmi çok beğenirken bazıları yerden yere vurdu. Bazıları da filmi didik didik edip sonraki filmlere dair ipuçları aradı.

Buradan sonrası, teori filme dayandığı için sürprizbozan içeriyor. Yani filmde olan bir şeyi biliyor olmanız lazım ki teori anlamlı olsun. O yüzden sürprizbozanla karşılaşmak istemiyorsanız farklı haberlerimize bakabilirsiniz. Burası köprüden önce son çıkış yani.

Filmde Carol’un güçlerinin kaynağı olarak Tesseract’ı görüyoruz. Tesseract’ın gücü de uzay taşından geliyor. Uzay taşı da bilindiği üzere ışınlanma, portal açma, cisimlerin momentumunu kontrol etme gücü veriyor.

Marvel evreninde çeşitli taşlarla etkileşime geçen karakterler var. Teori de bu karakterlerin taşların gücünü çağırabileceğine ve o taşların gücünü, taşa sahip olmadan kullanabileceğine inanıyor. Bu karakterlerin listesi ise şöyle:

Scarlet Witch - Mind Stone

Wanda Maximoff, gücünü doğrudan bu taştan alan bir karakter olarak en bariz seçimlerden bir tanesi.

Star Lord - Power Stone

Güç taşını ilk filmde elinde tutabilen, yarı insan Peter Quill de güç taşını kontrol edebilecek isim olarak teoride öne çıkıyor.

Jane Foster - Reality Stone

Gerçeklik taşını aether olarak gördüğümüz Thor: The Dark World’de taşla temas kuran Jane Foster da bu taşın sahibi olabilir. Buradaki tek sorun, Natalie Portman’ın Jane Foster rolünü tamamen terk etmiş olması.

Doctor Strange - Time Stone

Zaman taşının efendisi, mistik sanatlar ustası Doctor Strange’in bu taşla olan etkileşimi oldukça bariz.

Gamora - Soul Stone

Ruh taşını ise taş için canını vermek zorunda kalan Gamora’nın etkileyebileceği ya da kullanabileceği de teorinin son adımını oluşturuyor.

Teoriye göre bu altı karakter bir araya gelirse, taşlara gerek duymadan da dünyayı kurtarabilir. Artık bu altı karakter bir araya gelirse bir şekilde Thanos’un yaptıklarını geri döndürebilirler. Captain Marvel’in canlı olduğunu varsaysak bile kalan karakterlerin en az 4’ü ölü, birini ise komple hem MCU hem hayranlar yok sayıyor (haklı olarak). Serinin son filmi nisan ayının sonunda gösterime girecek.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/53227-avengers-endgame-spoilers-captain-marvel-is-the-space-stone
21
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
1
0