Geniş Hacmiyle Yeni Citroën Berlingo 2021'in Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi

14
8
5
3
3
Citroën Berlingo 2021, önceki nesilleriyle birlikte özellikle aileler tarafından oldukça tercih edilen bir araba. Peki en yeni Berlingo'nun artıları neler? Gelin; özelliklerine ve fiyatlarına birlikte bakalım.

Kombi araç segmentinin öncü isimlerinden olan Citroën Berlingo, yepyeni 2021 modeliyle karşımızda. Modelin yeni nesli, yıllardır bildiğimiz Berlingo’ya sadık bir tasarıma sahip. Ancak iç tasarımda da dış tasarımda da modern dokunuşlar görmek mümkün. Sağladığı konforlu ve pratik yolculuklarla bilinen model, bu özelliklerini artıracak geliştirmeler sunuyor.

1996’da ilk kez karşımıza çıkan Citroën Berlingo,‘kombi van’ olarak da bilinen kombi otomobil segmentinin öncü ismi olarak biliniyor. Model, piyasaya ilk sürüldüğü zamandan beri bir aile aracı olarak biliniyor ve kamp, seyahat gibi durumlarda akla gelen ilk araba oluyor. Marka yine bu tip yolculuklarda kolaylık sağlayacak yeni özellikler ekleyerek Citroën Berlingo 2021’i bizlere sunuyor. Hadi gelin aracın özelliklerini inceleyip, Türkiye fiyatlarına bir göz atalım.

Tasarım:

Dış tasarım:

citroen berlingo 2021

Yıllardır tasarımı daha modern ve renkli olmak üzere geliştirilen Citroën Berlingo, yine görünüşüyle tam bir aile arabası. Araç 4,4 metre uzunluğa sahip. Ön kısımda markayı kimliğine uyan bir tasarım mevcut. Önde bulunan iki bölümlü farlar, daha yüksek konumlu kısa kaput ve geniş ön cam, aracın Citroën marka olduğunu doğrudan bize aktarıyor. Tavanda bulunan barlar aracın ait olduğu segmenti simgelerken, yanlardaki Airbump paneller hem tasarıma katkı sağlıyor, hem de aracı olası hasarlardan koruyor.

Yeni Berlingo’nun marka tarafından sağlanan renk seçenekleri ise oldukça geniş. Kum Beji, Çelik Gri, Beyaz, Su Yeşili, Oniks Siyah, Platin Gri, Ardent Kırmızı, Derin Mavi seçeneklerinden hangisini tercih edeceği, sahibine kalmış. Bu tasarıma ekstra detaylar getiren opsiyonel bir paket de mevcut. XTR paketi, aracın belli kısımlarına canlı turuncu detaylar ekliyor. Paket aynı zamanda renk koruyucu kaplama, Oniks Siyah kapı aynaları ve hem tasarımı hem yol tutuşunu destekleyen 17’’ SPIN alüminyum alaşım jantları da beraberinde getiriyor. 

Çok işlevli iç tasarım:

Citroën Berlingo 2021 modutop

Citroën Berlingo 2021, kombi araç segmentinin karakteristik özelliklerinden olan çok işlevli bir tavana sahip. Bu tavan önceki nesillerin kalıp özelliklerini taşımakla birlikte birçok yeni özelliği de kullanıcılara sunuyor. Arka koltuklardan ve bagajdan erişilebilen Modutop tavan saklama alanı sistemi, 92 litre büyüklüğünde saklama alanına sahip. Böylece uzun yolda bir ailenin işine yarayacak çoğu eşya bu bölmelerde saklanabiliyor. Bu özellik opsiyonel olarak sunuluyor. Tavan ayrıca araba boyunca uzanan ve eski nesillerden daha aydınlık bir ortam sağlayan bir ışıklandırma sistemi barındırıyor. Elektrikli güneşliğe sahip büyük cam tavan ise arabanın içine daha fazla gün ışığı girmesini sağlıyor. 

Citroën’in aracı tasarlarken esas aldığı en önemli ilkelerden biri modülerlik. Bu ilke sadece tavanda değil, koltuklar ve bagaj kısmında da kendini gösteriyor. Arkada bulunan eşit boyutta 3 adet koltuğun her biri, birbirinden bağımsız olarak katlanabiliyor ve hareket edebiliyor. Böylece istenilen miktarda yer açılabiliyor. Bagaj hacmi de buna bağlı olarak 0,775 ila 3,5 metreküp arası değişiyor.

Konfor:

8 inç dokunmatik ekran ve Mirror Screen:

Citroën Berlingo 2021 ekran

Arabanın ön panelinde 8 inç boyutunda, dokunmatik bir kontrol ekranı bulunuyor. Oldukça parlak ve net olan bu ekrandan aracın klima, sürüş destek sistemleri, radyo gibi birçok özelliği kontrol edilebiliyor. Apple CarPlay ve MirrorLink ile çalışan sistem, Mirror Screen özelliğiyle telefondan da kontrol edilebiliyor.

Geniş ve ayarlanabilir koltuklar:

Citroën Berlingo 2021 koltuk

Birbirinden bağımsız olarak hareket edebilen koltukların her biri eşit boyuta sahip. Koltukların ön koltuklarla arasındaki mesafe oldukça geniş. Böylece kimse ortada oturan yolcu olmaktan çekinmiyor ve konforlu bir yolculuğun keyfini sürüyor. Bu 3 koltuğun her biri öne katlanabiliyor ve üzerlerinde Isofix çocuk oto koltuğu bağlantı noktaları bulunuyor

Güvenlik:

Genişletilmiş trafik işareti tanıma sistemi:

Citroën Berlingo 2021 güvenlik sistemi

Bu sürüş destek sistemi, sürücünün fark etmesine gerek kalmadan sensörler yardımıyla trafik işaretlerini tanır ve buna göre aracın hızını belirler. Örneğin hız sınırının 70 olduğunu gösteren bir trafik levhası gördüğünde aracın hızını saatte 70 km ile sınırlar. Bu işlem sadece trafik işareti tanıma sistemi açıkken gerçekleşir; sürücü, dokunmatik ekrandan bu özelliği açıp kapatabilir ve belirlenmiş hız limitini görebilir.

Kör nokta uyarı sistemi:

Citroën Berlingo 2021

Bu sistem açıkken görüş alanınızın dışında, yani aracın kör noktasında başka bir araç varsa ekranda görsel bir uyarı belirir. Tampon yan kemerlerindeki sensörler kör noktaları izler ve sistem bu şekilde sürücüyü uyarır. 

Sürücü yorgunluk uyarı sistemi: 

Citroen berlingo sürücü yorgunluk uyarı sistemi

Bu sistem, sürücüleri uzun yolda meydana gelen dalgınlık ve yorgunluk gibi durumlara karşı koruyor. Saatte en az 40 km hızla 2 saat kadar yolculuk edildiğinde, eğer sistem aktifse sürücü uyarılıyor. Bu uyarı, sürücü dinlenene kadar her saat başı devam ediyor.

Aktif şerit takip sistemi:

Citroën Berlingo 2021

Bu sistem de dikkat dağınıklığı yaşanan durumlarda hayat kurtarıcı rol oynuyor. Ön camdaki kamera sayesinde sistem şerit sapmalarını değerlendiriyor. İstemsizce yapılan sapmaları algılayıp sürücüyü uyarıyor.

Aktif güvenlik fren sistemi:

Citroën Berlingo 2021

Aktif güvenlik fren sistemi, ön camdaki kameranın yakaladığı engelleri algılar, hıza ve yakınlığına göre uyarı verir. Başta sadece engeli haber eder, yaklaşmaya devam edince frene basmanız için uyarır. Çok yakınken basılan frenin gücünü artırır, aracın daha ani durmasını sağlar. Sürücü frene hiç basmazsa sistem, acil frenle aracı durdurur.

Citroën Berlingo’nun performansı, motorları ve yakıt tüketimi: 

Citroen berlingo

Yeni Citroën Berlingo’nun yeni nesil motorları ve yeni araç platformu, düşük yakıt tüketimi ve karbon salınımına sahip dinamik bir sürüş tecrübesi sunuyor. Araç, şehir içi ve şehir dışı dahil olmak üzere her türlü koşula uygun dizel motor seçenekleriyle birlikte geliyor.

1.5 Litre BlueHDi 100 HP S&S:

  • Ortalama (lt/100 km): 4,3
  • Şehir içi (lt/100 km): 4,8
  • Şehir dışı (lt/100 km): 4,1

1.5 Litre BlueHDi 130 HP S&S:

Citroen berlingo modutop

  • Ortalama (lt/100 km): 4,5
  • Şehir içi (lt/100 km): 5,1
  • Şehir dışı (lt/100 km): 4,2

Citroën Berlingo 2021 fiyat listesi:

  • BlueHDi Tam Otomatik Feel Stil 224.500 TL
  • BlueHDi 6 İleri Manuel Shine 219.500 TL
  • BlueHDi Tam Otomatik Shine 238.500
  • BlueHDi Tam Otomatik Shine Bold 247.500

Opsiyonlar

  • XTR (Shine) 7.500 TL
  • Modutop (Shine) 5.500 TL
  • Metalik Boya (Shine, Shine Bold, Feel Stil) 1.700 TL

Citroën Berlingo 2021’in özelliklerini ve fiyatlarını sizlerle birlikte detaylarıyla inceledik. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Modele gelen yenilikler tatmin edici mi? Fiyat ve özellikler tutarlı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak : https://profesyonel.citroen.com.tr/yeni-citroen-berlingo.html
14
8
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
14
8
5
3
3