16 Yaşında Kripto Para Fiyatları Takibi İçin Uygulama Geliştiren Zehir Gibi Genç Kız

5
1
1
0
0
Harshita Arora, genç yaşında günümüzün küresel olarak en çok tartışılan konusu olan kripto paralara elini attı. Fakat ne yatırım yaptı ne de üretim. Crypto Price Tracker adını verdiği uygulamasıyla kısa sürede adını duyurdu.

Uygulama geliştiriciliği ve yazılımcılık, çağımızın en popüler mesleği haline geldi. Kişinin yaşına ya da tecrübesine bakmadan sadece üretkenliği ile ön plana çıkabildiği bir başka sektör bulunmuyor. 16 yaşındaki Hatshita Arora da bu tanıma tam olarak uyan genç bir arkadaş. Uygulama geliştirmeye 13 yaşında başlaya Arora’nın son işi, 28 Ocak’ta yayınlanmasına rağmen büyük ilgi gördü.

Bireysel finans okur yazarlığının ve finansal teknolojilerin önemini bir an önce kavramamız gerekiyor. Dünya değişiyor ve tartışmalar ekseninde hayatımıza kripto para gibi yeni terimler giriyor. Arora ise sivri zekasıyla bu işe bambaşka açıdan yaklaşıp, uygulama marketlerinde onlarca farklı versiyonu olan yeni bir kripto para takibi uygulaması geliştirdi.

Çıkar çıkmaz hızla yükselip iOS’daki en iyi finans uygulamalarından olan Crypto Price Tracker’ın alternatiflerinden önemli farkları var:

Arora’nın 3 aydır üzerinde çalıştığı uygulama ücretli olarak şu an yalnızca iOS üzerinden edinilse de genç geliştirici, yakın zamanda Android için de çalışmalarını hızlandıracağını belirtiyor. 

Daha modern bir tasarım anlayışıyla uygulamanın grafiklerini göze hitap edecek şekilde tasarlayan Arora, uygulamasının 10 farklı dil desteği sunmasını da sağlamış. Hatta dil uyumunu yakalamanın, çalışma sürecindeki en sıkıcı kısım olduğunu da sözlerine ekliyor. 

Uygulamanın rakiplerine kıyasla yavaş çalıştığını dile getiren geliştirici, yakın zamanlarda yeni server çalışmaları sayesinde daha hızlı arayüz kullanımı sunacağından bahsediyor. 

Arora, ne olursa olsun temel bir amaca yönelik, çoğu insanın anlamadığı bir konuya ilişkin başarılı bir iş çıkartmış. Eğer ilerleyen süreçte gereken desteği sunarsa Arora’nın uygulaması daha iyi noktalara gelebilir. Arora ise iOS'ta 2. sırayı elde etmiş olmanın başarısıyla yanıp tutuşurken, daha fazla çalışmak için söz veriyor.

Crypto Price Tracker uygulamasını iOS cihazlarınıza aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.


5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0