Darbeciler Asphalt 8 Gibi Görünen Gizli Uygulamadan Mesajlaşmış!

5
2
1
0
0
Ülkemizde yaşanan başarısız darbe girişiminde FETÖ üyelerinin Asphalt 8 Airbone oyunu gibi görünen gizli bir mesajlaşma programı kullandıkları ortaya çıktı!

15 Temmuz Başarısız Darbe Girişimi sonrasında FETÖ ile alakası olduğu düşünülen kişilerin soruşturma süreçleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) / PDY (Paralel Devlet Yapılandırması) soruşturması kapsamında Sivas ilinde tutuklanan FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencisi, bu örgüt içinde haberleşmenin gizli bir şekilde sürdürülebilmesi için Asphalt 8 Airbone oyunu ilk başta gibi görünen gizli bir mesajlaşma uygulaması geliştirdiğini itiraf etti. Ayrıca bu uygulama içerisinde örgütün toplantılarına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı da belirtildi.

Şahıs Asphalt 8 oyununa ait bir görseli uygulamanın simgesinde kullandığını ancak güncel simgeden farklı olduğunu belirtirken bu programa giriş yapmak için mesajlaşacak her iki tarafın da şifreyi bilmesi gerektiğini ifadesine ekledi.

Şahıs uygulamanın gizliliğiyle ilgili “Telefonuma yüklenen örgüt içerisinde kullanmış olduğumuz 'Asphalt 8 Airborne' programı örgüt içerisinde her şahsa yüklenmez. Ancak program gerekli olan yani ihtiyaç duyulan kişilere yüklenir. Bu programda aynı By Lock programı gibi bilgi akışı sağlanıyordu. By Lock programından tek farkı her önüne gelene bu program yüklenmez. Sadece ihtiyaç duyulan kişilerde bu program mevcuttu. Benim programa yüklenme sebebim ev abisi olmamdan ve gelen mesajlarda bilgi akışını diğer arkadaşlara iletmemdi. İsimlerin karşısında bulunan numaralar sistemin kişilere verdiği kod numarasıdır. Birini eklemek isteyen kişinin, karşı taraftaki kişinin kod numarasını bilmesi gerekir." şeklinde ifade verdi.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0