Datça'da Ağaçların Altına Yerleştirilmiş Kolay Bir Şekilde Yanabilecek Torpiller Bulundu

110
7
3
1
0
Datça'da Ağaçların Altına Yerleştirilmiş Kolay Bir Şekilde Yanabilecek Torpiller Bulundu
Datça'da ortaya çıkan yangın hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Çevrede bulunan sakinlerin bulduğu torpillerin kolayca yanabilecek yapıda olduğu ve yangını devam ettirecek şekilde yerleştirildiği iddia ediliyor. Daha önce yangının sebebi olarak çocukların torpillerle oynaması gösterilmişti.

Türkiye’nin şiddetli yangınlarla mücadelesi sürerken Datça’da ortaya çıkan ve yetkililer tarafından kontrol altına alınan yangın hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Datça’daki sakinlerin paylaştığı videoda, yangını destekleyecek şekilde yerleştirildiği iddia edilen torpiller görülüyor.

Bu torpillerin henüz patlamamış olmaları ve ağaç diplerine yerleştirilmiş olmalarına dair iddialar bulunuyor. Bunun yanında olay hakkında jandarma soruşturma başlatmış ve yangının sebebinin çocukların torpil oyunu olduğunu söylemişti.

“Torpiller, yangın silsilesini başlatacak şekilde yerleştirilmiş”

  • Tweet'i göremiyorsanız buraya tıklayın

Sosyal medyada paylaşılan videoda Datçalı sakinlerin bulduğu torpiller görülüyor. Videoda görülen torpillerin çevredeki ağaçların diplerine, birbirini destekleyecek şekilde yerleştirildiği ve sabotaj amaçlı orada olduklarını iddia edildi.

'Torpiller çocuklara ait':

Basında yer alan haberlere göre jandarma, çalılıklar arasında 3 torpil buldu. Çocukların bayramlarda eğlence amaçlı kullandıkları, patlayıcı özelliğe sahip torpillerin bulunmasından sonra görgü tanıklarının ifadesine başvuran Jandarma, yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 çocuğu gözlem altına aldı. Çocuklar, ifadelerinde torpilleri yangın çıkarmak için değil, oyun oynamak için bölgeye götürdüklerini belirtti.

110
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
110
7
3
1
0