Disney Animasyonlarına Bakış Açınızı Değiştirecek 10 Küçük Detay

104
23
12
5
3
Animasyon ve çizgi film denildiğinde akla gelen ilk stüdyo olan Disney, ortaya koyduğu harika yapımlarla biliniyor. Zaman zaman eğlendiren, zaman zaman da göz yaşlarına boğan Disney yapımlarının içerisinde de ancak dikkatli bakıldığında fark edilen detaylar var. Biz de sizler için bunlardan 10 tanesini derledik.

İlk kurulduğu günlerde çizgi filmlerin, Pixar'ı satın aldıktan sonra da animasyon filmlerinin bir numaralı ismi olan Disney, çok başarılı kadrolara sahip. En kötü filmleri bile milyonlarca insan tarafından izlenen şirket, izleyicilerini film sonrasında dahi eğlendirmeyi biliyor. Bunu yapmanın en kolay yolu ise, filmlere ufak sürpriz yumurtalar bırakmak ya da ilginç detaylarla süslemek. Bu easter egg'lerden en çok bilineni hiç şüphesiz, A113 kodunun filmlerin herhangi bir yerinde bulunuyor olması. Bu yüzden bunu atlayarak, sizlere Disney'in en sevilen filmlerine koymuş olduğu sürpriz yumurtaları ve muhtelif detayları sunuyoruz.

1. Aladdin (1992) - Şehrazad Şarkısı

Aladdin (1992)

Aladdin'in çizgi filminde sevgili cinimiz şu şarkıyı söylüyor: "Scheherezade had a thousand tales." Buysa "Şehrazad'ın bin masalı vardı" anlamına geliyor. Arap kültüründeki folklörde aslında Şehrazad'ın 1001 tane masalı bulunur (Binbir Gece Masalları). Fakat bunlardan bir tanesi de Alaaddin olduğu için, filmdeki karakterlerin sadece 1000 tanesini biliyor olması çok doğal. Bu arada Şehrazad kimdir diye soracak olursanız, kendisi efsanevî Pers prensesi ve Binbir Gece Masalları'nın anlatıcısı.

2. Karmakarışık (2010) - Rapunzel'in Saçı

mother gothel and rapunzel

2010 yapımı Tangled filminde, Anne Gothel "En çok seni seviyorum" dediği her zaman, Rapunzel'in saçını öpmekte veya dokunmaktadır. Bu da aslında Rapunzel'i değil; onun sihirli saçlarını sevdiğini gösterir.

3. Prenses ve Kurbağa (2009) - Dr. Facilier

Prenses ve Kurbağa (2009)

The Princess and the Frog filminde Dr. Facilier'in arkasındaki duvar kağında, gölgesinin vurduğu yerler kafataslarına dönüyor.

4. Moana (2016) - Maui'nin yarı köpekbalığına dönüşmesi

Moana (2016)

Filmde Maui yarı köpekbalığına dönüştüğünde, üzerindeki ufak dövmenin kafası da köpek balığına dönüşüyor.

5. Aslan Kral (1992) - Scar'ın Pençeleri

Aslan Kral (1992)

Bir neslin çocukluğunun en harika filmlerinden biri olan Aslan Kral'da, tüm aslanlar gerektiğinde pençelerini çıkarıp gerekmediğinde gizli hale getiriyorlar. Bunun tek bir istisnası var: Kötü karakterimiz Scar.

6. Lilo ve Stiç (2002) - Evlatlık Metni

Lilo ve Stiç (2002)

2002 yapımı bu filmde gördüğümüz evlatlık alma metni, aslında bir teşekkür metni. Filmin yapımcı ve yönetmenleri, filmde çalışan herkese teşekkür edip minnettarlıklarını göstermek için bir yazı hazırlamış ve bunu da filmden bir sahneye yerleştirmişler.

7. Zootropolis (2016) - Nick'in Başvuru Formu

Zootropolis (2016)

Nick'in Polis Departmanı'na yaptığı başvuru formunda "Daha önce hiç tutuklandınız mı" şeklinde bir soru yer alıyor. Nick ise burada öncelikle evet seçeneğine tik atmış, ardından üstünü karalayıp hayır'ı işaretlemiş. Bu da onun suçlu geçmişini gösteriyor.

8. Oyunbozan Ralph (2012) - En Yüksek Skor

Oyunbozan Ralph (2012)

Orijinal adı Wreck-it Ralph olan 2012 yapımı bu animasyon filminde, Fix-it Felix oyunundaki en yüksek puanın 120501 olduğu görülüyor. Buysa Disney'in kurucusu Walt Disney'in doğum tarihine bir gönderme: Aralık 5, 1901.

9. 6 Süper Kahraman (2014) - Ballı Limon'un Çantası

6 Süper Kahraman (2014)

Ballı Limon'un çantasındaki tuşlar, dikkatli bakılınca fark edileceği üzere periyodik tablodaki elementleri gösteriyor. Butonlar da zaten periyodik tablodaki gibi yerleştirilmiş. Yani aslında Ballı Limon, kimyasal formülleri kulanarak bir şeyler üretiyor.

10. Güzel ile Çirkin (1991) - Sultan

Güzel ile Çirkin (1991)

Öncelikle bu detayın diğerlerinden biraz daha farklı olduğunu söyleyelim. Zira filmin Türkçe versiyonunda çok fazla bir şey ifade etmiyor. Güzel ile Çirkin'de her karakter ve nesnenin cinaslı, kelime oyunlu isimleri vardır. Buradaki puf'un adı da, bu yüzden Sultan. Şu an hiçbir şey ifade etmiyor olabilir, fakat puf'un İngilizce'deki karşılığı "ottoman". Ottoman'ın da herkesin bildiği gibi Osmanlı anlamı da bulunuyor. Osmanlı'daki yöneticiler de Sultanlar olduğu için, Disney bu şekilde bir kelime oyunu yapmak istemiş.

Kaynak : https://www.buzzfeed.com/andyneuenschwander/37-incredible-details-in-disney-movies-that-prove-d
104
23
12
5
3
Emoji İle Tepki Ver
104
23
12
5
3