Dizüstü Bilgisayar Satışlarının Dibi Göreceğini Gösteren Araştırma

16
7
2
1
0
Bir araştırmaya göre, devam eden ABD-Çin ticaret savaşı, yılın son iki çeyreğinde dünya çapında dizüstü bilgisayar satışlarında düşüş yaşanacak.

Bilgisayar pazarı geçen yıl büyüme göstermiş olsa da bu yıl dizüstü bilgisayar sektörü için benzer bir şeyi söylemek zor gözüküyor. Digitimes’ın araştırmasına göre, 2019 yılının 2. çeyreğinde %20 büyümeye imza atan dizüstü sektörü önümüzdeki iki çeyrekte ise sürekli olarak gönderimlerin gecikeceğini savunuyor. 

dizüstü bilgisayar

Bu sektör de diğer pek çok sektör gibi Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşları nedeniyle zor durumda kalıyor. Üreticiler, gelecekte karşılarına çıkabilecek olası gümrük vergileri nedeniyle ellerinde malzeme depoluyorlar. Üstelik ticaret savaşının iki tarafı da yakın zamanda geri adım atacak gibi durmuyor. 

Yani hem üretimi yavaşlayan hem de fiyatları artma riski altındaki dizüstü bilgisayarlara yönelik satış rakamlarının bu yılın geri kalanında düşeceği öne sürülüyor. Ancak HP ve Lenovo gibi firmaların bu iki çeyrekte toplam satışlarının artması mümkün gözüküyor. 

bilgisayar pazarı

Yine de temel olarak yüksek fiyatlar, yetersiz inovasyonlar ve dizüstü işlemcilerindeki tıkanmışlık, piyasanın talebini aşağı yönde çekecek gibi duruyor. 

Digitimes daha önce de isabetli analiz ve tahminler yapmıştı. Yine de bunların tahmin olduğunu hatırlayıp ona göre hareket etmekte fayda var.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/81239-worldwide-notebook-orders-could-drop-q3-q4-2019.html
16
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
2
1
0