Dominik'te Hapse Atılan John McAfee Serbest Bırakıldı

18
8
2
1
1
Tutuklanmasının ardından serbest bırakılmadığı taktirde gizlenen birçok verinin yayınlanmasıyla gündeme gelen John McAfee, özgürlüğüne kavuştu. McAfee, serbest bırakıldıktan sonra gitmek istediği yer olarak Birleşik Krallık'ı seçti.

Uzun yıllar boyunca ülkemizde satın aldığımız birçok dizüstü bilgisayarın içerisinde yüklü şekilde gelen McAfee antivirüs yazılımına çoğumuz aşinayız. Bu antivirüs yazılımını bazı kullanıcılar, severek kullanırken bir kesim kullanıcı ise gördüğü gibi bilgisayarından kaldırıyordu.

McAfee antivirüs yazılımının kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde hapse girmesiyle gündeme gelmişti. McAfee, Karayipler'e içerisinde silahların bulunduğu bir yat ile giriş yapmış ve Dominik Cumhuriyeti yetkilileri tarafından eşinin de dâhil olduğu bir grupla beraber gözaltına alınmıştı.

~McAfee'nin hapishanede çekilen fotoğrafı

Birkaç gün boyunca alıkonulan John McAfee'ye avukatı Candido Simon'ın anlattığı üzere yetkili makamlar nereye gitmek istediğini sordu. McAfee ise gitmek istediği yer olarak Londra'yı seçti.

Birleşik Krallık'a gelmesinin üzerinden 2 gün geçtikten sonra basına düşen John McAfee, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda 5 kişi ile beraber 4 gün süresince hapsedildikten sonra serbest bırakıldığını belirtti.

McAfee, hapse girdikten sonra Twitter hesabının yönetimini ele alan kampanya yöneticisi Rob Benedicto Pacifico Juan Maria Loggia-Ramirez "John McAfee'den bir haber alınamazsa bir kere başladığında durduramayacağım olaylar yaşanacak" diyerek sözlerine "John, dünyanın dört bir yanındaki kişilere önemli verileri dağıttı. Ne kim olduklarını ne de nerede olduklarını biliyorum. John, kayıplara karışırsa ellerinde ne var ne yok yayınlayacaklar" şeklinde devam etmişti.

Bu doğrultuda McAfee serbest bırakılmazsa işlerin çirkin bir hâl alabileceğini açıkça belirten ve ABD'yi gizli belgelerin yayınlanmasıyla tehdit eden Loggia-Ramirez, başarılı olmuş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde paylaştığı bir tweet'te John McAfee, işlemiş olduğu tek suçun 8 yıl boyunca herhangi bir vergiyi ödememesi olduğunu belirtmiş ve vergilendirmenin yasalara aykırı olduğunu da eklemişti.

Kaynak : https://nypost.com/2019/07/26/irs-fugitive-john-mcafee-sent-to-uk-after-stint-in-dominican-jail/
18
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
8
2
1
1