Dünya’nın Milyonlarca Yıllık Değişiminde Zaman Yolculuğu Yapmanızı Sağlayan Eğitici Site

57
21
5
4
2
Dinosaur Picture'ın Ancient Earth isimli internet sayfası, bundan milyonlarca yıl öncesine zaman yolculuğu yapmanıza imkân tanıyor. İnternet sitesi, bulunduğunuz zaman dilimi hakkında da özet bilgi sağlıyor.

Üstünde bir ömür geçirdiğimiz, bizim için oldukça uzun gelen ortalama 72 yıl boyunca yaşadığımız gezegenimiz Dünya, bizim zaman algımızın algılayamayacağı kadar önce oluşmuştu. Gezegenimiz, bundan 4,5 milyar yıldan daha fazla yıl önce oluşmuş ve o zamandan beri şu an gördüğümüz hale gelmişti.

Dünya hem içinde hem dışında sürekli değişiklikler yaşasa da bizim ömrümüz maalesef Dünya için ölçülemeyecek kadar kısa kalıyor. Dünya'nın önümüzdeki yüz binlerce yıl içinde geçireceği değişiklikleri göremeyecek olsak da aslında bugüne kadar geçirdiği değişiklikleri gözlemlemenin bir yolu var.

750 milyon yıl öncesine kadar zaman yolculuğu yapın:

dünya

Dinosaur Pictures'ta yer alan 'Ancient Earth' isimli internet sayfası, üç boyutlu olarak Dünya'nın son 750 milyon yıl içinde geçirdiği değişiklikleri bize gösteriyor. Site sayesinde günümüzde Dünya üzerinde yer alan herhangi bir şehri de aratarak o şehrin bulunduğu kara parçasının milyonlarca yıl önce bulunduğu konuma bakabiliyorsunuz.

Milyonlarca yıl önceki Dünya'ya bir göz gezdirmek için öncelikle bu bağlantıya tıklayın. Açılan sayfada karşınıza günümüz Dünya'sı gelecektir. Ancak üst kısımda yer alan 'What did Earth look like (0) years ago?' yazısının 0 kısmına tıkladığınızda karşınıza size sunulan ve görebileceğiniz yıllar çıkacaktır.

milyonlarca yıl önce dünya

Açılan listede istediğiniz 750 milyon yıl kadar geriye gidebiliyorsunuz. Bununla birlikte listeyle uğraşmak yerine klavyenizdeki ok tuşlarıyla zamanda yolculuk yapabiliyorsunuz. Eğer tarihteki en önemli ilklerin (ilk dinozorlar, ilk çimenler, dinozorların yok oluşu, ilk kara hayvanları vs.) gerçekleştiği zamana gitmek isterseniz, sağ kısımda bulunan 'Jump to…' ifadesinin yanındaki listeden seçiminizi yapabilirsiniz.

Sitenin sol üst kısmında yer alan kısmaysa dilediğiniz şehrin ismini yazabilir ve o şehrin bulunduğu kara parçasının zaman içinde nereden nereye yolculuk ettiğini görebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra bulunduğunuz zaman dilimi hakkında sol alt kısımdan özet şekilde bilgi alabilirsiniz.

Kaynak : https://dinosaurpictures.org/ancient-earth#750
57
21
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
57
21
5
4
2