Dünyaca Ünlü Twitch Yayıncısı, 30 Günlüğüne Banlandı

29
12
3
1
0
Son zamanlarda ırkçı söylemler sebebiyle çeşitli sosyal medya platformlarından kullanıcılara farklı cezalar veriliyordu. Bu seferki cezaysa Twitch üzerinden geldi.

League of Legends yayıncısı olan Pink Ward, nefret söylemi ve ırkçı söylem sebebiyle Twitch üzerinden yasaklandı. Yaptığı açıklamalarda ırkçı bir söylem kullanmadığını ve kelimenin yanlış duyulduğunu ifade eden yayıncı 30 günlük bir cezaya çarptırıldı.

17 Mayıs tarihindeki bir yayınında ırkçı söylem kullandığı iddia edilen yayıncı, aslında bahsi geçen kelimeye çok benzer olan ‘yikers’ kelimesini kullandığını ifade etti. Tüm bunların yanı sıra yayıncının kullandığı iddia edilen kelime ciddi bir hakaretken ‘yikers’ kelimesinin ‘şaşırtan’ gibi bir anlama sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Bu süreç içerisinde YouTube’da bir video paylaşan Pink Ward, olayın nasıl gerçekleştiğini anlatıp Twitch’ten yasağının kaldırılmasını talep ettiğini belirtti ancak Twitch yasağı kaldırmadı. 30 gün bekledikten sonra tekrar yayın yapmanın asıl sorun olmadığını da belirten Pink Ward, tüm ortaklık imkanlarının elinden alındığı noktasına da değindi.

Pink Ward’un tam videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

29
12
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
12
3
1
0