Dünyanın En Büyük İkinci Bellek Üreticisi Toshiba Memory, İsim Değişikliğine Gidiyor

28
13
1
1
0
Dünyanın en büyük ikinci bellek üreticisi olan Toshiba Memory, geçtiğimiz yıl bir şirketler birliğine satılmasının ardından isim değiştiriyor. Toshiba Memory'nin yeni ismi Kioxia olacak.

Flash bellek, RAM gibi hafıza birimleri denildiği zaman akıllara gelen ilk şirketlerden bir tanesi şüphesiz Toshiba'dır. Dünyanın sayılı firmaları arasında kendisine yer bulmayı başaran teknoloji devi, şimdi büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 

Toshiba, bellek üretimi konusunda Toshiba Memory ismiyle çalışıyor ve şu an Samsung'tan sonra dünyanın en büyük ikinci bellek üreticisi. Ancak bu dev şirket, 2015 yılında büyük bir kriz yaşadı. O dönem ellerindeki işleri de kaybeden şirket, çok sayıda çalışanını da çıkarmak zorunda kaldı. Mali olarak ayakta kalabilmek için her yöntemi deneyen Toshiba, üretim bölümlerini birer birer satmaya başladı. Geçtiğimiz yıl ise bu dev şirket, bellek bölümünün büyük bir çoğunluğunu Bain Capital önderliğindeki bir şirketler birliğine 18 milyar dolar karşılığında sattı.

toshiba

Toshiba Memory Holdings Corporation'ın Yönetim Kurulu Başkanı Stacy J. Smith, yaptığı açıklamalarda şirketin isminin değişeceğini duyurdu. Değişiklik, 1 Ekim 2019 itibarıyla geçerli olacak. Toshiba'dan asla vazgeçmediklerini ve bundan sonra da vazgeçmeyeceklerini açıklayan Smith, bu yeni dönemi bağımsız bir şirket olarak yeni bir başlangıç olarak açıklıyor.

Toshiba Memory'nin yeni ismi ise Kioxia olacak. Bu isim altında bazı anlamları barındırıyor. Kioxia ismi, aslında iki farklı kelimenin birleşimi. Kioxia, Japonca'da bellek anlamına gelen "Kioku" kelimesiyle Yunanca'dan alınan Axia kelimesinin birleşmesinden oluşuyor. Axia, "değer" anlamına geliyor. 

Kaynak : https://www.techspot.com/news/81020-toshiba-memory-changing-name-kioxia.html
28
13
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
13
1
1
0