Dünyanın En Büyük Uçağı 400 Milyon Dolara Satışa Çıktı

21
7
2
1
0
Özel amaçla üretilen Stratolaunch satışa çıkarıldı.

Amerikalı bir iş adamı, yatırımcı, araştırmacı ve en önemlisi Microsoft'un kurucu ortağı olan Paul Gardner Allen ve eşi Jody Allen'ın Washington merkezli yatırım holdingi Vulcan, önemli bir duyuruyu henüz gerçekleştirdi. Paul Allen'ın geçtiğimiz yıl içerisinde ölmesi sebebiyle Vulcan, şirketin en büyük projesi ve dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch'u satışa çıkardı.

Uçağın 400 milyon dolara satışa çıkarılmış olması bazı kişilere fiyatının neden bu denli yüksek olduğunu sorgulatabilir. Vulcan ise belirtilen fiyatın sadece uçağı değil, uçağın fikri mülkiyet hakkını ve uçak ile ilgili olan tüm tesisleri içerdiğini belirtti. Yaklaşık 117 metre kanat açıklığıyla (Futbol sahası 103 metredir.) dünyanın en büyük uçağı olma unvanına sahip olan Stratolaunch gücünü Boeing 747 model uçakta da bulunan 6 adet motordan alıyor.

Yaptığı açıklamalarda indirim olması ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı gerçekleştirmeyen Vulcan: "Stratolaunch operasyonel bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Durumla ilgili bir gelişme olduğunda güncellemeyi sizlerle paylaşacağız." ifadelerinde bulundu. Zaman içerisinde gerçekleştirdiği operasyonları azaltılan Stratolaunch'ın yavaş yavaş görevden alınmasına yönelik hareketlerde bulunuluyor.

Kaynak : https://www.cnbc.com/2019/06/14/vulcan-selling-stratolaunch-worlds-largest-airplane-for-400-million.html
21
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
2
1
0