Dünya'nın Şeklinin Piramit Olduğunu Gösteren Parodi Belgesel (Video)

59
6
5
3
2
Bir YouTube kanalı, uzun yıllardır tartışılan bir konuyu ti'ye alarak bir belgesel hazırladı. VHS formatında oluşturulmaya çalışılan bu sahte belgesel, dünyanın gerçek şeklinin piramit olduğunu açıklıyor.

Gezegenimizle ilgili en çok tartışılan konulardan bir tanesi de şekli. Dünya genelinde "Geoit" olarak adlandırılan bir şekli kabul ediyoruz. Tam bir kürenin üst ve alt kısımlarından biraz daha bastırılarak oluşmuş hali olarak tanımlanan bu şekil, aslında dünyanın dönüşünü, saatlik ve günlük periyotları karşılıyor. Ancak yine de bazı kesimler, dünyanın farklı şekillerde olduğunu ileri sürüyorlar.

Bazı kesimler, dünyanın yuvarlak değil, düz bir yapısının olduğunu ileri sürüyorlar. Hatta bu şekilde düşünen insanların kurmuş olduğu bir dernek bile bile bulunuyor. Kendi düşüncelerine göre bazı ispatlarının da olduğunu söyleyen bu kesim, NASA da dahil olmak üzere yetkili kurumların gerçeği bildiğini ancak insanlardan gizlediğini düşünüyor.

dünyanın şekli

Dünyanın düz olduğuna inananların arasındaki bir bölüm ise, Simit Teorisi olarak bilinen bir şeklin olabileceğini düşünüyor. Bu, daha da hayretler verici ancak bu insanların da kendine göre bazı düşünceleri var.

düz dünya

Peki, şekliyle ilgili tüm kanıtların sunulmasına rağmen dünyanın esas şeklinin daha farklı olduğunu söylesek ne düşünürsünüz? Üstelik bu şekil "Piramit" olsaydı. Az sonra paylaşacağımız parodi belgeseli, tam da bununla ilgili.

80'li yıllarda "VHS" olarak adlandırılan bir video formatı bulunuyordu. Bu format, kasetlere kaydedilmiş görüntülerin, bu kasetleri oynatabilen cihazlara takılmasıyla izlenmesini sağlıyordu. Ciddi anlamda kaba bir yapısı olan bu cihazlar, neyse ki uzun zamandır hayatımızda değil. VHS formatıyla mizahı birleştiren bir YouTube kanalı, dünyanın şeklinin aslında üçgen piramit olduğunu açıklayan bir parodi belgesel yayınladı. Yayınlanan bu belgesel, izleyenlerin keyiflerini yerine getiriyor.

Squirrel Monkey isimli bir YouTube kanalı tarafından hazırlanan bu videoda, dünyanın şeklinin piramit olduğu sözde ispatlarıyla anlatılıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bu parodi videoyu hemen aşağıda bulunan kısımdan izleyebilirsiniz. İyi eğlenceler. 

Kaynak : https://laughingsquid.com/pyramid-earth-association-vhs-mockumentary/
59
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
59
6
5
3
2