E3'te Tanıtılan Call of Duty: Mobile'a Gelen İlk Yorumlar Oldukça Olumlu

64
7
5
4
0
Efsanevi FPS oyunu Call of Duty'nin mobil sürümü E3'te görücüye çıktı. Oyuna dair gelen ilk yorumlar oldukça olumlu.

Call of Duty Mobile, E3 fuarında hayranlarla buluşan oyunlardan bir tanesi ve oyunla ilgili çeşitli incelemeler ve yorumlar gelmeye başladı. Ücretsiz bir şekilde oyunculara sunulacak olan oyunla ilgili gelen ilk yorumlar, nişancı (shooter) türünü sevenlerin tatmin olacağı yönünde.

Battle Royale moduyla ilgili gelen yorumlara bakılacak olursa oyunun ağır hayranlarına nostaljik dakikalar yaşatacak gibi duruyor. Tıpkı Blackout Battle Royale modu gibi mobil sürümde de devasa oyun alanı, geçmiş oyunlardaki haritalardan oluşuyor.

Altı adet yeni sınıfın duyurulduğu Battle Royale modunun diğer Battle Royale oyunlarına göre oldukça kolay olduğu da gelen yorumlar arasında.

MoD Mobile’ı diğer birçok mobile nişancı oyunlarından ayıran özellikler ise daha fazla mod ve özelleştirme barındırıyor olması. Bu modlar arasında bir zombi oyun modunun da olduğu söyleniyor ancak bu modla ilgili resmi kaynaklardan bir onay gelmiş değil.

Oyunun oynanışıyla ilgili yorumlara bakacak olursak CoD Mobile’ın diğer mobil nişancı oyunlarıyla oldukça benzerlik gösterdiği söyleniyor. Ekranın sol tarafı karakterin hareket etmesini sağlarken sağ tarafta bulunan butonlar ile sürünme, zıplama ya da el bombası değiştirme gibi görevleri yerine getiriyor.

Bu tarz oyunları yeni oynayacak olan oyuncular da düşünülmüş “auto-fire” (otomatik ateşleme) özelliği oyuna eklenmiş. Yeni oyuncuların daha karmaşık butonlara alışana kadar yapması gereken tek şey düşmana dürbünü tutmak olacak. Ancak yeni oyuncular, oyunu öğrenene kadar Battle Royale moduna giriş yapamayacak.

Activision, CoD: Mobile’ın beta testlerini çeşitli ülkelerde şu an aktif olarak gerçekleştiriyor ve oyunun tamamen yayımlanmasından önce saha araştırması yapmış oluyor. Ayrıca mobil oyunculuğun Asya’da, Avrupa ve ABD’ye göre daha büyük olması CoD: Mobile’ı diğer oyunlardan daha da öne çıkarabilir.

CoD: Mobile’ın geliştirici ekibi, oyunla ilgili paylaştığı detaylar arasında düşük bant genişliğine sahip oyuncuların da oyun keyif almasını sağlayacaklarını söyledi. Oyun çıktığında iOS tarafında iPhone 6 ve daha yeni cihazlarda, Android tarafında Android 1.5 ve daha yeni sürümlerde çalışacak. Android kullanıcıları oyunun Google Play sayfasından oyuna ön kayıt yaptırabilir ve oyun çıktığında, oyundan haberdar olabilir.

Sizin CoD: Mobile’dan beklentileriniz neler? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/call-of-duty-mobile-gives-series-veterans-the-edge-in-battle-royale-mode
64
7
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
64
7
5
4
0