Erişim Engeli Getirilen Ekşi Sözlük'ten Yeni Açıklama: Karar Hukuksuz ve Usulsüz!

28
9
7
1
0
Ekşi Sözlük, Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğinin erişim engeli kararı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, kararın hukuksuz ve usulsüz olduğu belirtildi.

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Ekşi Sözlük'e bir kez daha erişim engeli getirildiğinden ve platformun yeni bir alan adresi üzerinden hizmet vermeye devam ettiğinden bahsetmiştik. Ancak konuyla ilgili detaylı bir bilgi sahibi olamamıştık.

Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ekşi Sözlük, erişim engeline ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Ekşi Sözlük yetkilileri, erişim engelinin kanunlara aykırı olduğunu savunuyorlar.

Ekşi Sözlük'ten gelen yeni açıklama:

()

Merhaba,

Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğinin Ekşi Sözlük'e erişimi engelleme kararına ulaştık. Ancak bu karar kanunlara usule tümüyle aykırı.

Özetle; Twitter'daki bir kullanıcının, "ifşa" metninin ve bu metinde geçen iddiaların gerçek olduğu zannıyla talepte bulunulduğu ve bu iddiaların gerçekliğinin araştırılmasına gayret göstermeksizin karar alındığına şahit olduk. Zira bahsi geçen cinsel istismar içeren görseller, Ekşi Sözlük'le hiçbir ilgisi olmayan "ekşiup.com"da yer almışken ve olay daha gündeme bile gelmeden bu kişi/ler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2023/260277 soruşturma numaralı dosyasıyla suç duyurusunda bulunmuştuk.

Suç unsuru görsellerin yüklendiği görsel paylaşım sitesinin sorunsuz bir şekilde yayın yapmaya devam etmesine karşılık, suçu yetkili makamlara iletmek de dahil olmak üzere her türlü tedbiri alan Ekşi Sözlük'ün erişime engellenmesi tamamen haksız ve hukuk dışı.

Tüm kurumlarla iş birliği yaparak, bu hassas konuda kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Bahsi geçen görselleri paylaşan kişi/lerin tespiti için kurumlar arasında koordineli bir çalışma yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz. Bu kişi/lerin yaklanması için elimizden geleni yaptık, yapacağız.

Ayrıca bu karara itiraz edeceğimiz gibi tarafımıza yönelik karalama kampanyasıyla da tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

Ekşi Sözlük tarafından yapılan ilk açıklama şöyleydi:

()

Merhaba,

Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliğinin 14.12.2023 tarihli kararı ile erişim engeli uygulandığını gördük. Ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz. Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız.

eksisozluk1999.com domain'i üzerinden Sözlük'e erişebilirsiniz.

Ekşi Sözlük'e yönelik erişim engeli kararına ilişkin duyuru ise şöyle:

Ekşi Sözlük erişim engeli

BTK sisteminden yaptığımız kontrole ait ekran görüntüsünü yukarıda görüyorsunuz. Kararla ilgili net bir açıklama yok ancak bazı kaynaklara göre erişim engelinin nedeni, "millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması". 

Ekşi Sözlük, "eksisozluk1999.com" adresi üzerinden hizmet vermeye devam ediyor.

28
9
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
9
7
1
0