Twitter'daki Hamleleriyle Tepki Toplayan Elon Musk; Togg, THY, Netflix Gibi Başka Şirketlerin Başına Geçseydi Ne Gibi Çılgınlıklar Yapardı?

37
5
4
2
1
Özellikle Twitter’ı satın aldıktan sonra yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Elon Musk, başka şirketlerin başına geçmiş olsaydı ne gibi kararlar alırdı? Gelin bu eğlenceli alternatif tarihe birlikte bakalım.

Tesla, SpaceX, Boring Company, Neuralink derken son olarak Twitter’ın da sahibi olan Elon Musk, aldığı ilginç kararlarla sık sık gündeme geliyor. Musk, Twitter'a getirdiği tweet görüntüleme limitiyle güncel olarak gündemin odağına yerleşti.

Musk'ın bu hamlesi, insanı "Bu adam burada böyleyse x şirketinde nasıl olurdu acaba?" diye düşünmeye itiyor. Biz de bunu merak ederek milyarderimizi alıp farklı şirketlerin başına geçirdik. Bakalım nasıl icraatler yapmış.

Togg'un başına geçseydi, uzayda bir Togg görürdük.

togg uzay

Öncelikle Elon Musk, Togg’un başına geçmiş olsaydı araçlardan birini SpaceX roketi ile uzaya yollamış olurdu. Uzay boşluğunda gezen Tesla Roadster yerine bir Togg görebilirdik.

TikTok'un başına geçseydi platformun fişini çekerdi.

elon vine

Elon Musk’ın geçmişte yaptıklarına bakarsak, bir olası krizde TikTok’u satın alıp platformun başına geçmesi durumunda platformu silerdi. O kadar para verdikten sonra madem platformu sildi, kendi Vine çakması platformunu kurardı.

Abuk subuk tasarımlara gün doğardı: Paşabahçe

çay bina elon

Bir defa Elon Musk’ın düzgün soyulamamış patatesler gibi düz yüzeylerden oluşan küt tasarımları onaylamak gibi bir huyu olduğunu Cybertruck gibi araçlardan biliyoruz. Minimalizmdi, kübizmdi derken garip garip kaselerden çorba içmeye çalışırdık. Bu kaseler üstünde dijital ekranlar falan bulundururdu, içindeki yemek kaç derecede gibi bilgiler verirdi.

Aaa, bi dk! Devasa ve fütüristik çay bardağı yapardı diyeceğiz ama onun hazır yapılmışı bizde zaten vardı di mi?

Spotify'ı alsaydı, şarkıcı eski sevgililerinin hesaplarını kapatırdı.

elon musk spotify

Popüler müzik platformu Spotify’ın başına Elon Musk geçse, sanatçıların profillerinde mavi tik olurdu ve bu tiki 8 dolara alırlardı. Asıl önemli değişiklik ise algoritmalarda olurdu. Elon’ın sevdiği sanatçılar sürekli tavsiye edilirdi. Elon, komik isimli Spotify listeleri ile mesajlar verirdi. Şarkıcı eski sevgililerinin hesaplarını kapatırdı.

Hazır Iron Man 2'de de gözükmüşken Disney ile medya imparatorluğuna oynardı.

elon musk disney

Daha önce Iron Man 2’de ufak bir sahnede gördüğümüz Elon Musk, Disney’i satın alsaydı kendisini MCU’da önemli bir figür, Star Wars’ta bir Jedi, Family Guy’da bir şaka olarak görebilirdik. Stan Lee’den sonra her filmde bir Elon cameo'su karşımıza çıkardı. Disney+'ta aylık 8 dolara üyelik alınırdı.

Coca-Cola planlarını gerçekleştirebilirse, ambalajına fotoğrafını basardı.

elon kola

Musk’ın daha önce “içine yeniden kokain koymak için satın alabileceğini” söylediği Coca-Cola da milyarder için bir başka alternatif yatırım olabilirdi.

A101'in başına geçseydi; aktüelde Tesla satar, Dogecoin ile ödeme alırdı.

A101 TESLA

Son dönemde teknedir, karavandır farklı ürünler satmaya başlayan A101'in başına Musk'ın geçmesi durumunda, aktüel ürün kataloğunda çeşit çeşit Tesla otomobiller görebilirdik. Ödeme yöntemi olarak da kripto paralar, özellikle Dogecoin kullanırdı. A101 Prime tadında bir de üyelik sistemi başlatıp aylık 8 dolara ücretsiz teslimat, gelen ürünleri teyzeler kapışmadan rezervasyonla alma gibi ayrıcalıklar sunardı.

Bir türlü izleyecek bir şey bulamadığı Netflix'i satın alsaydı, politik doğrucu içerikler çektirmezdi.

elon musk netflix

Elon zaman zaman Netflix'e takılıyor. Hatta "Siyahi bir Ukraynalı adamın, trans bir Rus askere aşık olmasıyla ilgili film yapmak için savaşın bitmesini beklerken Netflix." yazan bir meme bile paylaşmıştı.

Ayrıca Amber Heard filmlerini silmek yerine -bulmacalarda yaptığımız gibi- ona sakal, bıyık çizip eğlenirdi. Kafasına göre de alt yazı eklerdi.

amber elon

Türk Telekom'u satın alsaydı, Starlink uydularından ay-yıldız figürü yapardı.

starlink türkiye

Starlink uydularının ismini HilaLink olarak değiştirmesi mümkün olan Elon Musk, bu kadarla da kalmazdı ve halihazırda Dünya'nın çevresinde bir yay çizerek uçan uyduları, dev ay-yıldız oluşturacak şekilde yönlendirirdi. (Evet, fiziğe aykırı ama Elon'dan bahsediyoruz.)

starlink türkiye

Ve de uyduların üzerinde Türk Bayrağı yer alırdı.

SpaceX diye bir şey olmasaydı, THY bünyesinde THY-X kurardı.

elon musk thy

Zamanında SpaceX'i kurmak yerine halihazırda havacılık alanında faaliyet gösteren THY'yi satın alması durumunda Elon Musk, uzay çalışmaları için yeni bir platfrom bulmuş olurdu. SpaceX roketlerinde THY logosunun yer alacağı bir senaryo, kulağa hoş geliyor.

Bonus: Webtekno'nun başına geçseydi bu içerik muhtemelen olmazdı.

elon webtekno

Kendisini sorgulayan ve eleştiren çalışanları pek sevmeyen Elon Musk, Twitter'in Slack ortamında tavrını beğenmediği çalışanları kapının önüne koymaya çekinmemişti. Haliyle biz de muhtemelen kapının önünde olurduk, böyle bir yazı da olmazdı, siteden uçurturdu. Biz de tepkisiz kalmayıp, Elon'a bir sağlamlık testi yapardık!

37
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
37
5
4
2
1