Siz Hala WhatsApp'tan Engelleyin... Ne Hikmetse Elon Musk’ın Eski Sevgilisi Amber Heard’ün Twitter Hesabı Kapandı

41
4
2
1
1
Silinen tek şey Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki toksik ilişkinin yeryüzünde ve aklımızda bıraktığı izler değil. Aynı zamanda Heard'ün Twitter hesabı...

2022 yılında interneti üç isimle tanımlayacak olsanız sırasıyla Elon Musk, Amber Heard ve Johnny Depp demeniz gerekebilir. Tüm dünyanın izlediği bir dava ile özel hayatlarını dibine kadar öğrendiğimiz bu isimler arasındaki en kaçık insan kişisi, şüphesiz Musk'un ta kendisi.

Twitter’ı satın aldıktan sonra yöneticileri dahil şirketin %50’sini işten çıkaran, hesapların güvenilir olduğunu anlamamızı sağlayan mavi tik onaylama sistemini ticarete dökmek için elinden geleni yapan Musk’ın adı, bu kez yaşından ve konumundan çok uzak bir olayla tartışılıyor. 

Hatırlarsanız Musk Twitter’ı 44 milyar dolar para ‘bulup buluşturarak’ satın almıştı… Alır almaz bireysel tercihleriyle işi yönetmeye başladı:

elon musk twitter

Kelimenin tam anlamıyla “bulup buluşturma” bunun adı. Her ne kadar dünyanın en zengin insanı olsa da hisseleri halka açık olan bir şirketi şahsa özel hale getirmek için tek başınıza para basmanız yetmiyor. Musk da bu yüzden -tıpkı Tesla’da olduğu gibi- Çinli ve Suudi Arabistanlı ortaklarıyla bu girişimi yaptı. 

Satın alır almaz “ifade özgürlüğü” vurgularını peş peşe sıralayan Musk, bu özgürlük ortamında bilginin güvenirliği için en önemli araçlardan biri haline gelen mavi tik’i ücretli hale getirmek için kolları sıvadı. Yani Musk bunun için bir yönetim kuruluna danışmadan, sadece ve sadece kendi kararları ile adım atıyor.

Elon Musk’ın Twitter’da tek adam olması büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor… Atılacak her adım onun ağzından çıkacak sözlere bağlı, her adım:

elon musk telefona bakıyor

Normal şartlarda böyle büyük şirketlerin -tıpkı demokratik ülkelerdeki gibi- bir meclise ya da iş dünyasındaki karşılığı ile yönetim kuruluna sahip olması gerekiyor. Elbette Twitter’da bir yönetim ekibi var, ancak artık şahsa özel olduğu için o kurul da Musk’ın kararlarına bağlı. Bu nereden bakarsanız bakın hafife alınacak bir konu değil...

Şimdi de Twitter’ın yeni sahibi, Amber Heard’ün eski sevgilisi Elon Musk’ın platformun başına geçer geçmez liseli ergen gibi sansür uyguladığı konuşuluyor…

amber heard elon musk ile birlikte

Evet biraz magazin kaçacak ama bu ikili, başka insanlarla evliyken 2016’da başlayıp 1 yıl süren ilişki yaşamış ve Musk, ayrılığın ardından “Kalbimi çok acıttı” demişti. İkilinin beraberliği Heard ve Depp’in boşanma davasının sonuca ulaşmasını sağlamış, hatta çekilen bazı özel görüntüler Depp’in haklılığını kanıtlamasında büyük rol oynamıştı. Bu kadar magazin yeter…

Amber Heard’e ait “@RealAmberHeard” kullanıcı ismine sahip Twitter hesabı artık böyle görünüyor:

amber heard twitter

Hesabı Elon Musk mı askıya aldırdı, yoksa Amber Heard mü kapattı henüz bilinmiyor...

Zira Heard’ün diğer sosyal medya hesapları dururken akıllardaki “Depp davası sebebiyle linç edilmekten çekindiği için silmiştir” düşüncesi rafa kalkıyor. Yani Heard her şeye rağmen sosyal medya kullanmaya devam ediyor. Ancak ya Twitter’ı kullanamıyor ya da kullanmak istemiyor. 

İyi de bunun teknoloji ile ne ilgisi var?

Başta da söylediğimiz gibi Musk, dünya tarihinin en güçlü iletişim araçlarından birisi olarak gösterilen Twitter’ın tek söz sahibi oldu. Kendisinin sıra dışı buluşları ve gerçekten insanlığa katkı sağlayacak başarıları da var. Ancak Twitter, ABD Başkanı Obama’nın kazandığı ilk seçimden bu yana hepimizin hayatına etki eden bir platform.

Bunun için de illaki Twitter kullanıcısı olmak gerekmiyor. Twitter’da dolaşan yalan/doğru herhangi bir haber dünya ve ülke gündemini değiştiriyor, siyasilere seçim kazandırıp kaybettiriyor, şirketin batmalarına ya da uzun vadede büyümelerine olanak sağlıyor. Yani siz Twitter’ı kullanmasanız bile Elon Musk, bu teknolojik gücüyle -farkına bile varmadan- bizim düşüncelerimiz üzerine söz sahibi. 

Yani mesele ne Amber Heard ne de özel hayatı... Mesele -  “ABD’li bir oyuncunun, ifade özgürlüğü takıntılı eski sevgilisi tarafından -sırf kalbi çok acıdı- diye patronu olduğu medya mecrasında kişiye özel sansüre uğrama ihtimali” ki bu durum, Trump’ın sansürlenmesinden bile daha siyasi. Siz ne düşünüyorsunuz?

41
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
4
2
1
1