Elon Musk, Tesla'nın "Bilim Kurgudan Fırlamış" Pick-up'ının Çıkış Tarihini Açıkladı

72
11
9
9
4
Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden sorulan bir soruya verdiği cevapta Tesla Pick-up'ın tanıtılacağı tarihi verdi. Musk, Pick-up'ın büyük ihtimalle Kasım ayında tanıtılacağını söyledi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, daha önce şirketin bir pick-up kamyonet üzerinde çalıştığını açıklamıştı ancak herhangi bir detay vermemişti. Ayrıca üçüncü jenerasyon Model 3 ve Model Y araçlarının öncelikli olduğunu da belirtmişti. Aracın ne zaman tanıtılacağı bilinmiyordu.

CEO Elon Musk ise bugün Twitter üzerinden yeni Tesla Pick-up’ın tanıtım tarihine dair ipucu verdi. Elon, “Pick-up kamyonetin tanıtım etkinliğinin Ekim sonundan önce yapılması mümkün mü?” sorusuna cevap verdi ve kamyonetin yüksek ihtimalle Kasım ayında tanıtılacağını söyledi.

tesla pickup

Tesla şu anda Model Y aracını bitirmek ve piyasaya sürmek için çaba sarf ediyor. Dolayısıyla yeni kamyonetin tanıtım tarihi de kesinleşmiş değil. Ancak önümüzdeki günlerde Kasım ayında yapılması planlanan etkinliğe dair yeni detayların çıkmasını bekleyebiliriz.

Tesla'nın rakipleri artıyor:

tesla pickup

Yalnız şu var ki Tesla, kamyoneti çıkarmak için biraz daha hızlı olmalı. Bir girişim şirketi olan Rivian daha önce elektrikli kamyoneti Rivian R1T’yi görmüştük. Amazon da bu girişim şirketine 700 milyon dolarlık büyük bir yatırım yapmıştı. Rivian dışında elektrikli kamyonetler üzerine çalışmalar yapan başka şirketler de mevcut. Workhorse ve Bollinger şirketleri de bu grubun içinde yer alıyor.

Elon Musk’ın Tesla Pick-up ile hedef aldığı ana araç ise Ford F-150. Musk, Ford’un bu modeli hakkında daha önceki açıklamalarında Amerika’da en çok satılan araç olduğunu söylemişti. Yeni çıkaracakları modelin ise F150 ille aynı ya da daha fazla beklentiyi karşılayacağını dile getirmişti. Aracın görünümü hakkında da yorum yapan Musk, “yolda giderken bu aracı görürseniniz bir bilim kurgu filmi içinde gibi hissedeceksiniz” demişti.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/07/tesla-pickup-truck-unveil-november/
72
11
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
72
11
9
9
4