Epic Games’in Başı Fortnite Hesaplarının Çalınması Nedeniyle Dertte

33
19
6
5
5
Epic Games, Fortnite hesaplarının çalınmasından sorumlu tutularak davaya maruz kaldı. Epic Games, Fortnite hesaplarının riskte olduğunu bilip düzeltmemekle suçlanıyor.

Son zamanlarda Fortnite hesaplarının çalınma oranı fazlasıyla arttı. Bunun nedeninin ne olduğu kesin olarak bilinmese de çoğu kişi tarafından sistemde bir güvenlik açığı olduğu düşünülüyor. İşte tam da bu nedenle doğal olarak oyunun yayımcısı Epic Games sorumlu tutuluyor. 

Franklin D. Azar & Associates’in Epic Games’e açtığı davada şirket, kullanıcıların hesabının riskte olduğunun farkında olmasına rağmen hiçbir önlem almamakla suçlanıyor. Epic Games, bu güvenlik açığına karşı önlem aldıklarını belirtmişti ancak hukuk bürosuna göre alınan bu önlemlerin çok da bir önemi yok zira alınan önlemlerin hesap bilgilerini koruyacağının garantisi olmadığını belirtiliyor.

fortnite

Saldırı işlemi ise şu şekilde gerçekleşiyor. Saldırganın attığı bir mail, sizi direkt olarak Epic Games’in giriş ekranına yolluyor. Giriş ekranına geldikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizden sonra Epic Games sizden Facebook ya da Google hesabınızı ilişkilendirmenizi istiyor ve bu sırada sizi saldırganın sitesine yönlendiriyor. Saldırgan, aynı izni bir daha istediğinde ve kullanıcı bunu kabul ettiğinde, bilgiler tamamen saldırganın eline geçiyor. Hukuk bürosu, Epic Games’in giriş sisteminin hackerlara resmen davetiye çıkardığını söylüyor.

Bu veri çalınma işlemlerinden kaç adet hesabın etkilendiği henüz açıklanmadı ancak böyle bir dava açıldığına göre durum ciddi olmalı. Son zamanlarda hesap çalınma ve hesaplardaki yüksek miktarlardaki harcamaların şikayetleri fazlasıyla artmıştı. Aranızda etkilenen yoksa dahi, maillerinizdeki linklere tıklamadan önce dikkatli bir şekilde incelemenizi tavsiye ederiz zira bu tür olaylar her zaman ve her türlü platformda gerçekleşebiliyor.

Kaynak : comicbook.com/gaming/2019/08/10/epic-games-lawsuit-hacked-fortnite-accounts/
33
19
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
33
19
6
5
5