Epic Store'daki Metro Exodus Ürün Anahtarları Çalıntı Çıktı: Geçerlilikleri İptal Edildi

54
4
4
2
2
Lisanslanmadan indirim adı altında kullanıcılara Epic Store üzerinden satılan Metro Exodus anahtarları iptal edildi. Oyunu satın alanların para iadesi talep etmesi isteniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayının 15'inde piyasaya sürülen ve oyuncular tarafından büyük beğeniyle karşılanan Metro Exodus, Deep Silver tarafından yayınlanan oldukça başarılı bir FPS (birinci şahıs nişancı) oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Deep Silver ile anlaşma yapan Epic Games, oyunu fazlasıyla ucuz bir fiyata Epic Store üzerinden geçtiğimiz süreçte satışa çıkarmıştı.

Oyunun yayıncısı Deep Silver, bugün Steam üzerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İllegal oyun anahtarı tedarikçileri tarafından, Metro Exodus'un keylerinin satıldığının farkına vardık. Satılan oyun anahtarları, fiziksel oyun anahtarlarının üretildiği tesisten (özellikle Epic Store'daki oyun anahtarlarının) elde edildiğini tespit ettik. Bu bağlamda, lisansa sahip olmayan bütün anahtarların geçerliliğini iptal ettik" 

Epic Games tarafından satılan Metro Exodus'un kutulu oyunundan Steam Logosu çıkmıştı.

Metro Last Light'ın da yayıncısı olan Birleşik Krallık merkezli şirket, sözlerine: "Lisansız anahtarlar ile oyunlarını etkinleştiren kullanıcıların kütüphanelerinden kaldırıldı. Bu platform (Epic Store) üzerinde satılan Metro Exodus anahtarlarının hepsi çalıntı, yani illegal. Eğer bu durumdan etkilenen kişilerden biriyseniz, oyunun lisanssız anahtarını satın aldığınız satıcıyla derhal iletişim kurmanızı ve para iadesi talep etmenizi öneriyoruz" şeklinde devam etti.

Anlaşmalı ürün anahtarı satıcılarının ise sadece "Humble Bundle" ve "Razer Store" olduğunu söyleyen Deep Silver, bu kaçakçılığın, kullanıcıların aktifleştirdikleri oyunlarını güncelleyemediklerini bildirdiklerinde yapılan incelemeler sonucu, oyunun satılan anahtarlarının resmi olmadığı ve çalıntı olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Kaynak : https://www.vg247.com/2019/04/01/players-with-stolen-metro-exodus-steam-keys-demand-refunds/
54
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
54
4
4
2
2