Eski NASA Astronotu: İnsanlı Mars Görevleri Aptalca Olur

31
5
4
3
2
NASA'nın eski astronotu Bill Anders, uzay ajanslarının Mars'a insanlı araç gönderme üzerine görevleri hakkında bir açıklama yaptı. İnsansız Mars görevlerinin büyük bir destekçisi olduğunu belirten Anders, insanlı Mars görevlerini aptalca bulduğunu belirtti.

Şu anda uzay çalışmalarının odak noktası ve 8 aktif uzay aracının çalışma alanı olan Mars, gelecekte insanlara ev sahipliği yapma potansiyeli sebebiyle çokça konuşuluyor. Şu an araştırma yapan araçlarsa gelecekteki insanlı Mars görevleri için taban oluşturmayı hedefliyor.

İnsanlı Mars görevleri için çalışmalar çoktan başlamış olsa da bu fikir herkesin ilgisini çekiyor gibi görünmüyor. BBC'yle görüşen eski NASA astronotu Bill Anders, tüm insanlı Mars görevlerini 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

mars

Apollo 8'de görev alan Bill Anders, Ay'ın yörüngesinde 20 saat geçirdikten sonra o zaman gerçekleştirilen en uzun ve en uzak uzay görevini tamamlamıştı. Bu da Apollo 11'in Ay'a inişi için büyük bir adım olmuştu.

astronot

Şu anda 85 yaşında olan Anders, insanları Mars'a göndermek için neredeyse hiçbir sebep olmadığını belirtti. Mars'ta düzenlenen insansız görevleri sonuna kadar desteklediğinin de altını çizen Anders, insanlı görevleri son derece saçma bulduğunu da ekledi. Anders, röportajında şu ifadelere yer verdi:

"Zorunlu olan şey ne? Biz niye Mars'a gitmek zorundayız? Halkın bu kadar meraklı ya da hevesli olduğunu sanmıyorum. NASA o kadar katı ki bugün Ay'a gidemez. NASA, bir iş programına dönüştü. Birçok merkez yalnızca meşgul olmak için çalışıyor ve çalışanların maaşının verilmesi ya da kongre üyelerinin tekrardan seçilmesi dışında halktan bir destek göremiyorsunuz."

NASA

BGR'nin aktardığı bilgilere göre NASA, yıllardır bütçe sıkıntıları yaşıyor ve daha ilgi çekici görevleri için yeterli desteği alamıyor. Yine BGR'nin açıklamasına göre insanların daha çok ilgi göstereceği ve şaşıracağı görevler bu sebepten dolayı gerçekleştirilemiyor.

NASA, Avrupa ve Çin uzay ajanslarının yanı sıra SpaceX, Mars'a insan gönderme görevleri açısından farklı bir konuya odaklanmış gibi görünüyor. Uzay ajansları 'eğer' ile başlayan sorulardan çok 'ne zaman' gibi soruları kendilerine yöneltiyor. Bu da görevlerin amacını sorgulatıyor.

Kaynak : https://www.firstpost.com/tech/science/human-mars-missions-would-be-stupid-idea-says-former-nasa-astronaut-bill-anders-5791001.html
31
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
5
4
3
2